foto

Rozálie Kohoutová

  • nar. 3.5.1985 (31 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rozálie Kohoutová se narodila v Praze v roce 1985. Studovala romistiku na Karlově univerzitě, v roce 2006 byla přijata na FAMU, obor dokumentární tvorba. Její polodokumentární, bakalářský film Roma Boys, příběh lásky získal řadu cen jak v České republice, tak v zahraničí. Absolvovala dva semestry na pařížské Universitě Sorbonne, v Paříži. V Paříži následně zůstala na stáži v produkční společnosti. Magisterské studium na FAMU ukončila absolventským filmem Kytlice, Zimmer Frei (2012). Po studiích se rozhodla zůstat ve Francii, kde pracovala na pozici režiséra a kameramana, točila reportáže z Paříže pro Českou televizi a spolupracovala s francouzskými společnostmi HKS a Art Park. Současně se věnovala přípravě nového filmu v česko-francouzské koprodukci, Jenica a Perla, který měl premiéru na festivalu Jeden Svět 2015 a byl nominovaný na cenu Pavla Kouteckého. Dále se podílela s dalšími několika absolventy FAMU na filmovém projektu Gottland (cena Silver Eye na MFDF Jihlava 2014, nominace na Cenu české filmové kritiky 2015, Cena Andreje Stankoviče 2015). V současné době připravuje ve společnosti Bionaut nový film s pracovním názvem Marocký hokejový sen.

Nutprodukce

Režijní filmografie

2014 Gottland
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)

Dokumentární

2016 FC Roma
2015 Jenica a Perla
13. komnata Andrey Sedláčkové (TV film)
2014 Češi na misi: Po kapkách v Afghánistánu (TV film)
Příběhy neobyčejné energie (TV seriál)
Queer: Che Guevara není sexy (TV film)
Queer: Chudožnici na útěku (TV film)
Queer: Nenápadný půvab Francouzek (TV film)
Queer: Ruské otevřené hry (TV film)
Queer: Ruský den žen (TV film)
2013 Československo, mon amour (TV film)
Queer: Román pro transky (TV film)
2012 Kytlice, Zimmer Frei (studentský film)
2009 Khera (studentský film)
Roma Boys - Příběh lásky (studentský film)
2008 Velmistr (studentský film)
Vetřelci a volavky (TV film)
2007 O topánki

TV pořady

2016 Dobré konce (TV pořad)
2012 Národnost v pubertě (TV pořad)
Tajemství rodu (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2014 Gottland

Dokumentární

2016 FC Roma
2015 Jenica a Perla
2012 Kytlice, Zimmer Frei (studentský film)
2008 Vetřelci a volavky (TV film)
2007 O topánki

Herecká filmografie

Dokumentární

2016 Generation What: Děláme vlny! (koncert)
2008 Velmistr (studentský film)
2007 O topánki
13. komnata Ireny Obermannové (TV film)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2016 FC Roma
2007 O topánki

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace