foto

Mike Gomez

  • nar. 18.4.1951 (66 let)
    Dallas, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mike Gomez je americký herec známý divákům především z kultovního snímku THE BIG LEBOWSKI /1998/ a sci-fi seriálu STAR TREK: THE ENXT GENERATION /1987-1994/.

Gomez hrál spoustu vedlejších rolí v několika desítkách filmů. Spolu s Clintem Eastwoodem účinkovali ve válečném filmu HEARTBREAKERS RIDGE /1986/, ve kterém Gomez ztvárnil postavu desátníka Quinonese. S Robertem Redfordem hrál v americkém dramatu MILAGRO BEANFIELD WAR /1988/, v muzikálu ZOOT SUIT /1981/, THE BORDER aj.

V televizní branži účinkoval v seriálech BONES /2005 – současnost 2013/, THE SHIELD /2002-2008/, nebo v populárním drama-mystery seriálu DESPERATE HOUSEWIVES /2004-2012/. V seriálu HUNTER společnosti NBC měl pravidelnou roli kapitána Gallarda.

Z jeho divadelního působení můžeme vzpomenout muzikál Zoot Suit hraný v divadle Winter Garden na Broadwayi nebo další muzikál Selena hraný tamtéž.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Aliens
2016 The Caretaker
2015 Ruta Madre
2008 Yes Man
2005 Čítárna (TV film)
Kobylky: Den zkázy (TV film)
3some
2004 Forgotten Voices
2003 Hunter: Znovu v akci (TV film)
2002 Hunter: Návrat ke spravedlnosti (TV film)
2000 Luminarias
Podezření
Road Dogz
Short Changed
1999 Metal
1998 Big Lebowski
Running Woman
Vášnivý tanec
1993 Poslední naděje (TV film)
1990 Za ranního rozbřesku (TV film)
1988 Válka o fazolové pole
1986 Bojové nasazení
Patriot, The
1985 Appointment with Fear
1983 El Norte
Women of San Quentin (TV film)
1982 Hranice
1981 Páskové z Los Angeles
1980 Getting Wasted

TV seriály

2008 My Own Worst Enemy (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Snitch (S07E02)
2007 Útěk z vězení (TV seriál)
Hrubá síla (S03E08)
2006 Sběratelé kostí (TV seriál)
Žena v zahradě (S01E13)
Žralok (TV seriál)
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
2003 Hunter (TV seriál)
2000 Resurrection Blvd. (TV seriál)
1995 Courthouse (TV seriál)
1994 Akta X (TV seriál)
Zelení mužíčkové (S02E01)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Rošťáci (S06E07)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Nejzazší výspa (S01E04)
Werewolf (TV seriál)
1983 Yellow Rose, The (TV seriál)
1982 T.J. Hooker (TV seriál)
1981 Poldové z Hill Street (TV seriál)
1979 Hart a Hartová (TV seriál)
1978 How the West Was Won (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace