foto

Filip Cíl

  • nar. 4.1.1989 (27 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Filip Cíl se narodil 4.1. 1989 v Praze do umělecky založené rodiny.  Od malička byl členem folklórního souboru a snil o životě stráveném na jevišti. Mezi jeho koníčky patří tanec (folklór), hra na housle, violu, kontrabas, kytaru a píšťaly. Rád také sportuje.  Studoval mezinárodní konzervatoř.

O jeho herecké kariéře rozhodl Hynek Bočan, když Filipa vybral v castingu do role Maděrova syna v seriálu Zdivočelá země ( 1997).  V roce 2007 si ho vybral režisér Jiří Strach do pohádky Tři životy (2007), kde ztvárnil roli Vítka. Další velkou příležitostí ukázat svůj talent dostal v televizním filmu Kanadská noc (2008) v režii Zdeňka Zelenky. Hrál jednu z hlavních rolí vedle Dagmar Havlové a Viktora Preisse a  zde - tento v té době ještě student herectví - obstál na výbornou. V témže roce si na Filipa opět vzpomněl Jiří Strach s menší rolí ve výborném televizním filmu BrainStorm (2008).  Svůj taneční talent dokonale předvedl v 1třinácidílném seriálu První krok (2009), jenž  byl natočen pro televizi Nova a odehrává se v prostředí taneční školy. V romské pohádce Jaroslava Hovorky Dilino a čert ( 2009)  si zahrál hlavní roli Dilina, který je obdobou hloupého Honzy. Filip Cíl se objevil i ve velmi úspěšné třídílné mysteriózní detektivky režiséra Jiřího Stracha Ďáblova lest (2009) v menší roli novice Pavla. Další výborný herecký výkon předvedl tento nadějný herec v díle Ireny Pavláskové Bludičky (2010) v hlavní roli Adama, který prochází nelehkou životní zkouškou při opouštění dětského domova a vstupu do normálního života.  Dle jeho vlastních slov mu nejvíce dala zabrat scéna hádky s Lindou ke konci filmu, která je emočně vypjatá.

Spolupráce s Jiřím Strachem a Filipem Cílem - jak se zdá- pokračuje a doufejme, že pokračovat bude. Po příběhu Setkání s hvězdou - Jana Hlaváčová ( 2011) se objevil ve filmu Vrásky z lásky (2012) a také v další ,,strachovské pohádce Šťastný smolař ( 2012), kde si zahrál kominíka Filipa. Za tuto roli byl oceněn, získal Zlatého Dudka za nejlepší herecký chlapecký výkon.

Je nutné také připomenout pořady pro děti, ve kterých Filip Cíl působí. Moderuje Studio kamarád. Zde také vystupoval ve velmi kvalitním a přínosném cyklu Za písničku, ve kterém tento  herec a muzikant putuje po Čechách a Moravě a za písničku se od dědů a babiček učí starým řemeslům, na která by se mohlo zapomenout.

V současné době pracuje pod režijní taktovkou Tomáše Krejčího v připravovaném fantasy filmu Poslední z Aporveru (2014).

Adéla "lolaloka" Sk

Herecká filmografie

2017 Kruanova dobrodružství
Poslední z Aporveru
Válka s mloky
2016 Decibely lásky
2015 Johančino tajemství (TV film)
2014 Bony a klid 2
Listopad
Svatby v Benátkách (TV seriál)
2013 Pérák (amatérský film)
2012 Probudím se včera
Šťastný smolař (TV film)
Velkej Honza (studentský film)
Vrásky z lásky
2011 Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová (TV film)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Bludičky (TV film)
Vodník a Karolínka (TV film)
2009 Ďáblova lest (TV film)
Dilino a čert (TV film)
První krok (TV seriál)
2008 BrainStorm (TV film)
Kanadská noc (TV film)
2007 Tři životy (TV film)
2005 Ulice (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

Dokumentární

2015 Nekonečný příběh Posledního z Aporveru

TV pořady

2015 Kde domov mů(ó)j (TV pořad)
Telefon (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Náš zvěřinec (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
1980 Studio Kamarád (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace