foto

Tony Hawk

  • nar. 12.5.1968 (48 let)
    Carlsbad, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tony Hawk se narodil v roce 1968 v Kalifornii. Měl v celku poklidné dětství. Byl vychováván k velké přísnosti vůči sobě samému. Ve škole se začal projevovat jako zázračné dítě a v osmi letech složil zkoušky, jaké skládali o čtyři roky starší chlapci. Tony pak rovnou putoval mezi starší spolužáky. Rok na to dostal od svého staršího bratra Steva svůj první skateboard a od té doby se o něm začalo říkat: "zvládne věci, které jeho tělo odmítne udělat".

Vše co na skateboardu dělal, prováděl s maximální precizností a nebyl s ničím spokojen, dokud to neudělal absolutně čistě. Jeho otec, Frank Hawk, se stal Tondovi absolutní oporou v jeho novém světě. Došlo to tak daleko, že jeho otec založil závodní asociaci National Skateboarding Association - NSA. NSA začala pořádat závody po celých Státech a velmi pomohla rozvoji skateboardingu v osmdesátých letech.

Začal už ve dvanácti letech, kdy měl svého prvního sponzora, firmu Dogtown Skateboards. Ve čtrnácti se stal profesionálním jezdcem a v šestnácti letech získal titul nejlepší skater planety. V sedmnácti už měl za sebou 103 závodů, z toho jich 73 vyhrál a v 19 z nich skončil jako druhý. V roce 1990 si bere Cindy Dunbarovou, s kterou měl později syna Rileyho. V roce 1993 se svou ženou rozvádí.

Tony zakládá společnost Birdhouse, se svým přítelem Penem Welinderem. Dále založil firmu Hawk Clothing, která je zaměřena na skejtové oblečení pro děti. Hawk Clothing je zakoupeno v roce 2000 firmou Quiksilver. Potom se upsal herní společnosti Activision. Z jejich spojení vzejde na svět první díl série Tony Hawk Pro Skater. Ačkoli to nikdo neočekával, hry se prodalo přes milion tři sta kusů jen na PlayStation a po roce vychází díl druhý. Celkově se za první dva díly utržilo úctyhodných 332.803.304 USD. Podruhé se oženil se svou současnou ženou Erin, s kterou přivedl na svět druhého syna Spencera.

Ve filmu se poprvé objevil v akčním dramatu THRASHIN', mohli jsme ho spatřit i ve čtvrté POLICEJNÍ AKADEMII. Většinou se objevuje hlavně v rolích v jeho oboru, tedy skateboardingu. Nejznámější filmy ve kterých měl role jsou xXx a LEGENDY Z DOGTOWNU. Objevil se ve spoustě dalších snímků, dokumentů a seriálů, kde hrál sám sebe. Celkově se z něho stala světová celebrita a je dodnes považován za nejlepšího skateboardistu na světě.

Jan "Pumiiix" Hrubý

Herecká filmografie

2014 Annoying Orange: Movie Fruitacular (TV film)
Mizera (TV seriál)
2012 Rodičovský manuál
Sheckler Sessions (TV seriál)
Sketchy (TV seriál)
2011 Rally On (TV seriál)
2010 Jackass 3
2009 Zeke a Luther (TV seriál)
2006 Boom Boom Sabotage
Drake & Josh Go Hollywood (TV film)
Jackass 2
2005 Legendy z Dogtownu
Sk8aři
Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
2004 Drake a Josh (TV seriál)
Chlapi sobě (TV seriál)
Jackass 2
LAX (TV seriál)
2003 CKY Trilogy: Round 1
CKY Trilogy: Round 2
Most Extreme Elimination Challenge (TV seriál)
Viva la Bam (TV seriál)
2002 CKY 4 Latest & Greatest
Co mám na tobě ráda (TV seriál)
Cyberchase (TV seriál)
Haggard: The Movie
Jackass: Film
Kriminálka Miami (TV seriál)
xXx
Z nuly hrdinou
2001 Beyond the Glory (TV seriál)
CKY 3
Destroying America
Max Steel (TV seriál)
Sight Unseen
Velké průšvihy Maxe Kyblíka
2000 Jackass - naprostí šílenci (TV seriál)
1999 Akce (TV seriál)
Boob
Jersey, The (TV seriál)
Rocket Power (TV seriál)
1996 Arli$$ (TV seriál)
1995 Bonnie Hunt Show, The (TV seriál)
Bottom Line, The (TV seriál)
1989 Jdi do toho!
Simpsonovi (TV seriál)
1987 Policejní akademie 4: Občanská patrola
Search for Animal Chin, The
1986 Nářez

Dokumentární

2015 The Motivation 2.0: Real American Skater: The Chris Cole Story
The Search for Freedom
Unity
2013 80. léta: Dekáda inspirace (TV seriál)
2012 Bones Brigade: An Autobiography
2011 Finding Joe
F jako fotři
2010 Simpsons: Celebrity Friends, The (TV film)
The Simpsons: Access All Areas (TV film)
2009 One Nine Nine Four
X Games 3D: The Movie
2007 3000 Miles
2004 Gumball 3000
2003 G-Phoria (TV film)
Gumball 3000: The Movie
When I Was 17 (TV film)
Wildboyz (TV seriál)
xXx: A Filmmaker's Diary
2002 Film o filmu Jackass (TV film)
Krok do neznáma
Stoked: The Rise and Fall of Gator
Ultimate X: Adrenalin v krvi
2001 Dogtown and Z-Boys
Tic Tac 2 Heelflip
2000 End, The

TV pořady

2011 Design podle Novogratzové (TV pořad)
2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 Gumball 3000 (TV pořad)
2008 Stand Up to Cancer (TV pořad)
Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2007 Free Radio (TV pořad)
2006 Identity (TV pořad)
2005 Colbert Report, The (TV pořad)
2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
New Tom Green Show, The (TV pořad)
Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
2002 RI:SE (TV pořad)
Teen Choice Awards 2002, The (TV pořad)
1999 Martin Short Show, The (TV pořad)
Turn Ben Stein On (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Hudební videoklipy

2002 Simple Plan - I'm Just A Kid (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace