foto

Ivo Jahelka

  • nar. 18.7.1954 (61 let)
    Dačice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Zpívající právník". Tímto titulem bývá folkový zpěvák a advokát Ivo Jahelka označován i mimo svého titulu JUDr., který získal na právnické fakultě UK v Praze. Věnuje se zhudebňování různých případů ze soudních síní. V současnosti žije v Jindřichově Hradci, kde provozuje advokátní kancelář.

Prvně se svými písněmi vystupoval v klubu Rubín na Malostranském náměstí v Praze. V roce 1982 uspěl na Portě v Plzni s písní Cikánská balada, kterou napsal už za svých studentských let a v roce 1985 byl zvolen osobností Porty. Ve stejném roce také vydal svou první LP desku Soudili se. Písně reflektující revoluci vyšly na deskách Ať žije spravedlnost a Veselá revoluce. V devadesátých letech vydal další tři alba a poslední CD Písně právnické u příležitosti Gala večera Právník roku 2008. V současné době vystupuje se svým pořadem "Písničky zpod taláru".

Na televizních obrazovkách se objevuje v pořadu NEZNALOST NEOMLOUVÁ, kde divákům České televize snadnou a zábavnou formou vysvětluje různé právní problémy (např. insolvenční řízení, či téma ochrany osobních údajů). Vše doplňuje také svými písněmi a různými zajímavými zápisy ze soudních spisů či policejních protokolů.

Řídí se heslem "Život je nepřetržitá řada průserů nepravidelně po sobě jdoucích", které u soudu pronesl jeden recidivista.

Hawkeye "HawkeyeSaw" Saw

Herecká filmografie

2014 Bastardi (TV seriál)
2011 Bastardi 2
2007 Trapasy (TV seriál)

Dokumentární

1993 Recitál Ivo Jahelky (TV film)

TV pořady

2015 Poslední zhasne (TV pořad)
2012 Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2009 Fakta Barbory Tachecí (TV pořad)
Řidiči profesionálové (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Mr. GS (TV pořad)
2005 O češtině (TV pořad)
Šárka! (TV pořad)
2002 Znáte se? (TV pořad)
2001 Neznalost neomlouvá (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Bolkoviny (TV pořad)
1995 Na státní hranici (TV pořad)
Tak neváhej a toč – speciál! (TV pořad)
1989 Silvestr, který se nevysílal (TV pořad)
1987 Jedeme dál (TV pořad)
Třikrát s Wildou (TV pořad)
1982 Možná přijde i kouzelník (TV pořad)
Studio B (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace