foto

Petra Tenorová

  • nar. 1989
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v roce 1989 v Praze. Když jí bylo jedenáct let, její rodiče se rozvedli a s matkou a bratrem se odstěhovala do Havířova. Do pěti let toužila být zpěvačkou a od šesti let si přála stát se herečkou.

Herectví studovala na Janáčkově konzervatoři v Ostravě, obor hudebně-dramatický, pod vedením Alexandry Gasnárkové. Již od malička chodila do dramatického kroužku. K herectví ji dovedl její dědeček Jan Tenora, který byl kameramanem. Během studií účinkovala například v Národním divadle Moravskoslezském, kde si zahrála roli Andělky v inscenaci Matka. Nyní je v angažmá ve Východočeském divadle v Pardubicích, kde ztvárnila například Markétu Lazarovou, Konstanc (Amadeus) či Maryšku (Čachtická paní). Jejím divadelním snem je si v budoucnu zahrát Manon Lescaut a Ofélii.

Ve volném čase ráda bruslí, lyžuje, tančí, ale baví ji i jízda na koni. Poslouchá šansony Edith Piaf, kapely Pink Floyd či Lucie, ale také písničkáře Jaromíra Nohavicu nebo Karla Kryla. Miluje prý čokoládu a spánek.

Její první rolí princezny byla postava Mariany v pohádce KOUZLA KRÁLŮ, kde si zahrála po boku Martina Krause. Zahrála si také v seriálu CUKRÁRNA, kde ztvárnila dceru Veroniky Žilkové. Mimo jiné ji diváci mohli také vidět v nováckém seriálu ULICE v roli Adély.

Pavla "Pa.ja" Jägerová

Herecká filmografie

2014 Stopy života - Na plný úvazek (TV film)
2013 Obchodníci
Sněžný drak (TV film)
2011 Neviditelný muž (studentský film)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Bludičky (TV film)
Cukrárna (TV seriál)
2008 Kouzla králů (TV film)
Ztracený princ (TV film)
2007 Tři srdce (TV film)
2005 Ulice (TV seriál)

TV pořady

2002 Divadlo žije! (TV pořad)