foto

Josef Klíma

  • nar. 19.3.1951 (65 let)
    Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Josef Klíma se narodil 19.03.1951. Je je českým novinářem, spisovatelem a televizním reportérem. Vystudoval Fakultu žurnalistiky UK, spoluzakládal týdeník Reflex a také český televizní investigativní pořad NA VLASTNÍ OČI a zůstal v něm jako reportér a moderátor až do konce jeho vysílání (1994-2009). Je nositelem Novinářské ceny Ferdinanda Peroutky (2006) a Ceny Jana Beneše (2009). Od roku 1970 je ženatý s Janou Klímovou, spolu mají děti Kryštofa (1977) a Kristýnu (1981).

Z jeho spisovatelské činnosti: scénáře k filmům NAHOTA NA PRODEJ, RÁNA Z MILOSTI, VLNA atd. Napsal i několik knih, například Mrtví milovat nemohou (1983) - dvě detektivní novely, Loď s otroky (2002) - román z prostředí soukromé televize.

Josef Klíma vydal v roce 1999 také hudební CD Na vlastní uši, kde je autorem hudby a textů. Pořádá přednášky pro středoškoláky a učně na téma kriminalita mládeže po celé republice.

Petr "O.Peta" Ondrášek

Herecká filmografie

2015 Reportérka (TV seriál)
2013 Škraboška (studentský film)
2010 Kajínek
2008 Expozitura (TV seriál)
Setkání v Praze, s vraždou (TV film)
1991 Requiem pro panenku
1983 Radikální řez

Dokumentární

2012 13. komnata Josefa Formánka (TV film)
2011 Kdyby mě zabili... (TV film)
2010 13. komnata Josefa Klímy (TV film)
2000 Tam, kde sídlí hvězdy (TV film)

TV pořady

2015 TýTý 2014 (TV pořad)
2014 Očima Josefa Klímy (TV pořad)
TýTý 2013 (TV pořad)
2013 Copak bych vám lhal? (TV pořad)
Silvestr 2013 (TV pořad)
TýTý 2012 (TV pořad)
2011 Uchem jehly (TV pořad)
2010 Očima Josefa Klímy (TV pořad)
Soukromá dramata (TV pořad)
2009 Anno 2008 - 15 let TV Nova (TV pořad)
Pomóc... policie! (TV pořad)
Se Šípem v zádech (TV pořad)
Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2008 Café X (TV pořad)
One Man Show (TV pořad)
Retro (TV pořad)
2005 Nova sobě (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Reportéři ČT (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2000 P.F. (TV pořad)
Věštírna (TV pořad)
1999 Čtveráci (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
Na vlastní oči (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2015 Atentát (TV seriál)
Reportérka (TV seriál)
2011 Vetřelci a lovci: Krutá nevěra (TV film)
Vetřelci a lovci: Užij si se psem (TV film)
2010 Jseš mrtvej, tak nebreč (TV film)
2009 Svědomí Denisy Klánové (TV film)
Vetřelci a lovci: Zrozen bez porodu (TV film)
2008 Expozitura (TV seriál)
Vlna (TV film)
2005 Rána z milosti (TV film)
2001 Duch český (TV seriál)
1993 Nahota na prodej
1988 Vyjdi ze stínu (TV film)
1985 Skok (TV film)

Spisovatelská filmografie

2010 Jseš mrtvej, tak nebreč (TV film) - kniha
2002 Černý slzy (TV film) - povídka
1991 Requiem pro panenku - povídka
1983 Radikální řez - kniha

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace