foto

John Turturro

  • nar. 28.2.1957 (59 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John se narodil v Brooklynu v rodině Italoamerického tesaře. Hereckou kariéru započal na divadelních prknech. Získal divadelní ceny Obie a Theatre World Award. Ve filmové branži se poprvé objevil ve Scorseseho ZUŘÍCÍM BÝKOVI. Jeho průlom byl asi ve filmu Spikea Lee JEDNEJ SPRÁVNĚ, se Spikem Lee natočil dohromady osm filmů. Celosvětovou popularitu mu ale přinesla asi až práce s bratry Coeny v jejichž MILLEROVĚ KŘIŽOVATCE hrál "padoucha" Bernieho. Za roli Bartona Finka ve filmu BARTON FINK (taktéž Coeni) získal ocenění na festivalu v Cannes.

Za roli Herbieho Stempela obtloustlého Žida ve filmu OTÁZKY A ODPOVĚDI byl nominován na Zlatý Globus. Jeho režijní autobiografický počin MAC získal zlatou kameru v Cannes. Mezi jeho další výrazné role patří Jesus Quintana z BIG LEBOWSKI (Coeni) kde hrál potrhlého hráče bowlingu který chodí v "růžovém oblečku" a jeho čištění bowlingových koulí bylo skutečně k popukání.

John je opravdu všestranný herec a má dost odlišné role od operního pěvce Danteho z filmu MUŽ KTERÝ PLAKAL ,kde si zahrál po boku Johnnyho Deppa se kterým se později setkal ještě v TAJEMNÉM OKNU, přes Kolumbijského kriminálníka v PROTIÚDERU po cholerického Chucka v "Sandlerovce" KURS SEBEOVLÁDÁNÍ. Inu doufám že s Johnem uvidíme ještě spoustu filmů.

Erich "Superpero" Züda

Herecká filmografie

2016 Hands of Stone
Jedna noc (TV seriál)
2015 Mia madre
Tempo instabile con probabili schiarite
The Ridiculous 6
2014 EXODUS: Bohové a králové
God's Pocket
Rio, Eu Te Amo
2013 Fading Gigolo
Gods Behaving Badly
2011 Auta 2
Někde dnes večer
Transformers 3
2010 Louskáček ve 3D
2009 Prove per una tragedia siciliana
Transformers: Pomsta poražených
Únos vlaku 1 2 3
2008 Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství
Co se vlastně stalo
Zohan: Krycí jméno Kadeřník
2007 Bronx Is Burning, The (TV seriál)
Slipstream
Svatba podle Margot
Transformers
2006 Kauza CIA
10 dní před katastrofou
2005 Moon and the Son: An Imagined Conversation, The
Romance a cigarety
2004 Nesnáší mne
Tajemné okno
2BPerfectlyHonest
2003 Beyond the Skyline
Fear X
Kurs sebeovládání
Opopomoz aneb Vánoční příběh
Ore 2: Calma piatta
2002 Blázinec pondělní noci (TV film)
Mr. Deeds - Náhodný milionář
Můj přítel Monk (TV seriál)
Protiúder
2001 Opoparchant
Tajnými cestami
Třináct rozhovorů o tomtéž
2000 Bratříčku, kde jsi?
Lužinova obrana
Muž, který plakal
Společník
Two Thousand and None
1999 Cradle Will Rock
Krvavé léto v New Yorku
1998 Big Lebowski
Hráči
Illuminata
Nejlepší hráč
O.K. Garage
Zvířátka
1997 Džungle
Příměří
1996 Sex po telefonu
Světlo mého srdce
Život v sedmém nebi
1995 Hra se smrtí
Hrdinové mého dětství
Scénář smrti
Sladký čas (TV film)
1994 Jsme jenom lidi
Otázky a odpovědi
Pátrání po Jednookém Jimovi
1993 Beze strachu
1992 Mac
Půjčovna mozků
1991 Barton Fink
Tropická horečka
1990 Hra s ohněm
Millerova křižovatka
Muži bez respektu
Mý lepší blues
Stav milosti
1989 Jednej správně
1988 Pouť za štěstím (TV seriál)
1987 Pět rohů
Sicilián
1986 Barva peněz
Hana a její sestry
Hurá!
Mimo službu
1985 Hledám Susan. Zn.: Zoufale
Žít a zemřít v L. A.
1984 Exterminátor 2: Mstitel
Flamingo Kid
1980 Zuřící býk

Dokumentární

2013 Elaine Stritch: Shoot Me
2010 Vášeň
2009 Human Factor: Exacting Revenge of the Fallen, The
2008 Beyond Wiseguys: Italian Americans & the Movies
Dreaming Slipstream Dream
The Masterpiece That Almost Wasn't
2007 Brando (TV film)
2006 Sacco and Vanzetti
2004 Cineasta e il labirinto, Il
2003 Spike Lee's '25th Hour': The Evolution of an American Filmmaker
Tusind former for frygt (TV film)
2002 New York at the Movies (TV film)
Rosy-Fingered Dawn: a Film on Terrence Malick
Tim Robbins - hráč od srdce (TV film)
1999 Mother-Tongue: Italian American Sons & Mothers (TV film)
The Source: The Story of the Beats and the Beat Generation
1994 Baseball (TV seriál)
1990 Moving Pictures (TV seriál)
1989 Making 'Do the Right Thing' (TV film)
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2011 The Big Lebowski Live Cast Reunion (TV pořad)
2004 The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Che tempo che fa (TV pořad)
2002 Comedy Central Canned Ham: Mr. Deeds (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)

Režijní filmografie

2014 Rio, Eu Te Amo
2013 Fading Gigolo
2005 Romance a cigarety
1998 Illuminata
1992 Mac

Dokumentární

2010 Vášeň

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(163)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace