foto

Joe Flaherty

  • nar. 21.6.1941 (75 let)
    Pittsburgh, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joseph O'Flaherty je americký komediální herec s kanadským občanstvím, který je u nás nejlépe známý ze seriálu MACHŘI A ŠPRTI Judda Apatowa, kde si zahrál otce rodiny Weirových.

Narodil a vyrůstal v Pittsburghu v Pennsylvánii, ale jeho kariéra komediálního herce začala v Chicagu v Second City Theater a později v Torontu kde byl u zrodu kočovného divadla Toronto Second City. Během těchto let působil jako herec i scénárista v kanadské skečové show SECOND CITY TV, která by se dala označit jako kanadská SATURDAY NIGHT LIVE. V tomto programu působil jako imitátor známých osobností z bohatého výběru to byl např. Elvis Presley, Salvátor Dalí, Sylvester Stallone, Alan Alda, Yassir Arafat či Richard Nixon. Jeho nejznámějšími původními postavami u SCTV byl Big Jim McBob, upír Hrabě Floyd Robertson (v této roli působil i ve všech dílech seriálu THE COMPLETELY MENTAL MISADVENTURES OF ED GRIMLEY), železničář Guy Caballero. Second City zůstal věrný i v budoucnu, což dokazuje jeho působení v různých speciálech a odnožích a účast jako porotce v SECOND CITY'S: NEXT COMEDY LEGEND z roku 2007.

Mezi jeho u nás známé filmy patří například RIVALOVÉ, kde otravoval postavu Adama Sandlera, ZPRÁVAŘ: PŘÍBĚH RONA BURGUNDYHO, kde si zahrál sexistického šéfa televize kde se postava Christiny Applegate uchází o první místo, ale jeho scény byly vystřiženy, DETROIT ROCK CITY, kde si zahrál faráře anebo kultovní NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI 2, kde si zahrál doručovatele, který předá 70 let starý dopis profesora Browna, Marty McFlyovi. Na základě této role se objevil v její variacích v několika epizodách seriálu FAMILY GUY. K jeho památným epizodním rolí jistě patří například rozvedený zubař, který musí opravit zuby Ala Bundy ve čtvrté epizodě 4. série ŽENATÉHO SE ZÁVAZKY. Jako otec McAndrew, farář v kostele, který navštěvují Heffernanovi v seriálu DVA Z QUEENSU. V roce 2001 namluvil postavu Hoofta v animovaném THE LEGEND OF TARZAN, zde si oprášil i zpěv.

Mezi jeho scénáristické počiny patří mimo SCTV také televizní filmy REALLY WEIRD TALES z roku 1987, PARTNERS IN LIFE zr oku 1990 a MY HUSBAND'S SECRET LIFE a ze seriálů 6 dílu MANIC MANSION (z kterých drtivou většinu režíroval a kde se Dr. Freda Edisona) a po epizodě CBS SUMMER PLAYHOUSE a MORTON AND HAYES, kde si v téže epizodě zahrál zločince.

Joe Flaherty má dvě děti s exmanželkou Judith se kterou byli svoji 20 let. Syna Gabriela a dceru Gudrun, která je herečka. Má také dva bratry Davida a Paula, kteří působí jako komediální scenáristé a spolupracovali s Joem v SCTV. Nyní Joe žije v Hamiltonu ve státě Ontáriu v Kanadě. Na základě spjatosti jeho života s Kanadou si zahrál člena imigračního odboru kanadské jízdní policie v seriálu ZLATÁ SEDMDESÁTÁ.

Martin "masw" Swider

Herecká filmografie

2012 I, Martin Short, Goes Home (TV film)
2009 Family Guy Presents: Something Something Something Dark Side
2008 Dead Beat, The (TV film)
Letní kemp
2007 This Is My Friend (TV film)
2006 Business, The (TV seriál)
2005 Bláznivé Vánoce (TV film)
Robson Arms (TV seriál)
Tilt (TV seriál)
2004 Dairy Tale, A
Phil the Alien
Rio Loco
Super Popular Show, The (TV seriál)
U nás na farmě
Zprávař: Příběh Rona Burgundyho
2003 Chilly Beach (TV seriál)
Policajti na baterky
2002 Clone High (TV seriál)
Puppets Who Kill (TV seriál)
True Meaning of Christmas Specials, The (TV film)
Ulejváci
2001 Freddyho úlet
Go Fish (TV seriál)
Legend of Tarzan, The (TV seriál)
Maybe It's Me (TV seriál)
Santa Claus Brothers, The (TV film)
2000 Daily Blade, The (TV seriál)
Detektiv Nero Wolfe (TV seriál)
1999 Báječní Stevensovi (TV seriál)
Detroit Rock City
Griffinovi (TV seriál)
Machři a šprti (TV seriál)
1998 Dva z Queensu (TV seriál)
Mentors (TV seriál)
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1997 Kmotrův psychiatr (TV film)
Nesprávný muž
Policejní akademie (TV seriál)
1996 Dogmatic
Louie Show, The (TV seriál)
Rivalové
Snowboardová akademie
Traders (TV seriál)
1995 Family Reunion: A Relative Nightmare (TV film)
Stuart Saves His Family
1994 Ellen (TV seriál)
Hardball (TV seriál)
Je bezva bejt čuně
Runaway Daughters (TV film)
1993 Frasier (TV seriál)
Royal Canadian Air Farce (TV seriál)
1991 Dinosaurové (TV seriál)
Little Dracula (TV seriál)
Morton & Hayes (TV seriál)
1990 Back to the Beanstalk (TV film)
Maniac Mansion (TV seriál)
Snílek (TV seriál)
1989 Hledání zázraků (TV film)
I, Martin Short, Goes Hollywood (TV film)
Kdo je Harry Crumb?
Návrat do budoucnosti II
Wedding Band
Závodní horečka
1988 Completely Mental Misadventures of Ed Grimley, The (TV seriál)
Příšery (TV seriál)
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
Inseminátor
Really Weird Tales (TV film)
Vnitřní vesmír
Ženatý se závazky (TV seriál)
1986 Dave Thomas: The Incredible Time Travels of Henry Osgood (TV film)
Klub ráj
Ztřeštěné léto
1985 George Burns Comedy Week (TV seriál)
Rush: Grace Under Pressure Tour 1984
Sesame Street Presents: Follow That Bird
1984 Johnny Dangerously
1983 Když chlap zešílí
The Hitchhiker (TV seriál)
1982 By Design
1981 Heavy Metal
Lampasy
1980 Double Negative
Nic osobního
Ojetá auta
1979 Lady in Red, The
1941
1978 David Cassidy - Man Undercover (TV seriál)
The White Shadow (TV seriál)
1976 Alex & the Gypsy
Sunshine Hour, The (TV seriál)
Tunnel Vision
1975 Delancey Street: The Crisis Within (TV film)
King of Kensington (TV seriál)
1973 Blue Knight, The (TV film)
Kojak (TV seriál)
1972 David Steinberg Show, The (TV seriál)

TV pořady

2001 Primetime Glick (TV pořad)
1996 Best of John Candy on SCTV, The (TV pořad)
1988 Best of SCTV, The (TV pořad)
Second City Toronto 15th Anniversary, The (TV pořad)
1985 Canadian Conspiracy, The (TV pořad)
Martin Short: Concert for the North Americas (TV pořad)
1983 SCTV Channel (TV pořad)
1981 SCTV Network 90 (TV pořad)
1976 Second City TV (TV pořad)

Režijní filmografie

1990 Maniac Mansion (TV seriál)

Scenáristická filmografie

TV pořady

1988 Best of SCTV, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace