foto

Bruce McGill

  • nar. 11.7.1950 (65 let)
    San Antonio, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pre Texasana McGilla asi zostane životnou rolou v leteckej vetrovke nahodený fúzač Jack Dalton, pilot lietadielka a dobrý kamarát MACGYVERA. S "vynálezcom bomby z blata" prežil veľa dobrodružstiev a jeho predstaviteľ odvtedy zručne ale nie veľmi slávne pobehuje medzi TV a filmovou tvorbou. Objavuje sa vo veľkých, úspešných a slávnych filmoch (SLIKWOODOVÁ, CLIFFHANGER, NAJHORŠIE OBAVY), ale hviezdou nebude. Zato špecialistom na výrazné vedľajšie roličky - nie len v ľahkých žánroch - je už teraz. Či už s fúzmi alebo bez.

Z rady profesionálne odvedených remesiel si ho môžete pamätať z komédie MôJ BRATRANEC VINNY. Jeho šerif nebol pre príbeh o nešťastnom omyle, ktorý môže dvojicu nevinných mladíkov stáť holý život, dôležitý, ale v scéne, kde každý točí o niečom inom a kým sa oni priznávajú ku krádeži tuniaka v konzerve, zatiaľ čo on si myslí, že hovoria o beštiálnej vražde, je nezabudnuteľný. Vyzdvihnúť sa oplatí aj jeho "kamaráta Brucea Willisa" z POSLEDNÉHO SKAUTA, kde bol taký dobrý kamarát, že mu v jeho neprítomnosti utešoval deprimovanú manželku. Odmenou mu bola nielen rana do pupka (uprednostil ju pred ranou do tváre) ale aj následné explózia v aute - v čom však už súkromné očko Bruce nemal prsty.

V nostalgickej Redfordovej LEGENDE O SLÁVNOM NÁVRATE stvárnil jedného z gentlemanských golfových spoluhráčov vojnového veterána Matta Damona a tiež stelesnil bezcharakterného hajzlíka, ktorého oberú PODVODNÍCI Cage a Rockwell v oddychovke Ridleyho Scotta. Bolo by však nefér nespomenúť možno jeho najkrajšiu roličku v nedocenenom INSIDERovi.

Ivan "tron" Kučera

Herecká filmografie

2016 Poldův švagr
2015 Noční běžec
2014 Jízda švárů
2013 Mr. Sophistication
2012 Ben a Kate (TV seriál)
F. D. Roosevelt, lovec werwolfů
For Greater Glory: The True Story of Cristiada
Lincoln
Me Again
Unconditional
2011 Apart
2010 Fair Game
Family Guy Presents: It's a Trap
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Taková nenormální rodinka (TV seriál)
2009 Cleveland show (TV seriál)
Ctihodný občan
From Mexico with Love
Held Hostage (TV film)
Perfect Game, The
Posedlá
2008 Kings of the Evening
Line in the Sand, A
Nové sčítání hlasů (TV film)
Úhel pohledu
W.
2007 American Fork
Area 57 (TV film)
Good Life, The
Komplic
2006 Enemies (TV seriál)
Valley of the Heart's Delight
Za nepřátelskou linií 2 - Osa zla
2005 Elizabethtown
Tajemná vražda
Těžká váha
2004 Collateral
2003 Porota
Pravá blondýnka 2
Švindlíři
Where Are They Now?: A Delta Alumni Update
2002 Cesta do války (TV film)
Nejhorší obavy
Živě z Bagdádu (TV film)
2001 Ali
Lovec policajtů
Osmondovi (TV film)
Těžce zamilován
Wolf Lake (TV seriál)
Wolf Lake (TV film)
Zlatokopové na divoké řece (TV film)
61* (TV film)
2000 Legenda o slavném návratu
Milenky v akci (TV film)
Nebezpečná hloubka
1999 Flanderský pes
Insider: Muž, který věděl příliš mnoho
1998 Dopisy od vraha
Murder She Purred: A Mrs. Murphy Mystery (TV film)
Přistání naslepo
Vše, co povznáší (TV film)
1997 Lawn Dogs
Vítejte v Rosewood
1996 Černá ovce
Mocking the Cosmos
Odvaha pod palbou
1995 Dokonalé alibi
Live Shot (TV seriál)
Mr. Payback: An Interactive Movie
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Stín pochybnosti (TV film)
Sympaťáci (TV film)
1994 Timecop
1993 Cliffhanger
Dokonalý svět
Shameful Secrets (TV film)
Vraždy černé vdovy (TV film)
1992 Desperate Choices: To Save My Child (TV film)
Můj bratranec Vinny
Play Nice
Tisíc hrdinů (TV film)
1991 Nejvyšší pocta (TV film)
Poslední skaut
Shoot First: A Cop's Vengeance (TV film)
Trap, The (TV film)
1990 Little Vegas
Spi sladce, drahá ženo (TV film)
1989 Quantum Leap: Genesis (TV film)
Tři uprchlíci
Zmrzlý na kost
1988 Baby M (TV film)
1987 End of the Line
Man Who Fell to Earth, The (TV film)
Poslední nevinný (TV film)
Waiting for the Moon
1986 As Summers Die (TV film)
Klub ráj
Nemilosrdně
Trenérka
1985 Do noci
Charlotte Forten's Mission: Experiment in Freedom (TV film)
MacGyver (TV seriál)
1983 Příliš tvrdý
Silkwoodová
1982 Ballad of Gregorio Cortez, The (TV film)
1981 Ruka
Whale for the Killing, A (TV film)
1980 Semi-Tough (TV seriál)
1979 Delta House (TV seriál)
1978 Zvěřinec časopisu National Lampoon
1977 Veřejná frekvence

Dokumentární

2013 Ultimate Guide to the Presidents, The (TV seriál)
1998 Yearbook: An 'Animal House' Reunion, The

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace