Reklama

Reklama

Sala Baker

Sala Baker

nar. 22.09.1976 (47 let)
Wellington, Nový Zéland

Biografie (1)

Sala Baker se narodil 22.9.1976 ve Wellingtonu na Novém Zélandě a objevil se v mnoha známých filmech ve vedlejších rolích nebo jako kaskadér. Nejvíce ho proslavila trilogie PÁN PRSTENŮ, kde hrál Saurona během úvodní bitevní scény prvního filmu a později v kostýmech mnoha skřetů, ale i vojáků na straně Rohanu i Gondoru ve zbývajících dvou filmech. Dále působí jako kaskadér např. ve filmech EPIC MOVIE, PIRÁTI Z KARIBIKU: TRUHLA MRTVÉHO MUŽE, ERAGON nebo LETOPISY… (více)

Zajímavosti (9)

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

  • Ačkoliv po bitvě na Pelennorských polích Gimli (John Rhys-Davies) poznamenal, že armáda mrtvých mužů z Dunharrow by se Gondoru náramně hodila v dalším boji s Mordorem, Aragorn (Viggo Mortensen) je moudře propustil, jak jim slíbil. Protože Sauron (Sala Baker) vládne i nad světem přízraků, mohl by mrtvé muže svými iluzemi v boji snadno obrátit proti gondorským. (Nick321)

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

  • Černá brána Mordoru, mohutné opevnění, které bránilo pro vojsko jedinou přístupovou cestu do Mordoru, byla původně zbudována Gondorem, ovšem po návratu Saurona (Sala Baker) paradoxně přispěla k obraně černé země. (Nick321)

Galerie (2)

Reklama

Herec

Host

Pořady
2002

Player$

Ovládací panel

Reklama

Reklama