foto

Sam Jaeger

  • nar. 29.1.1977 (39 let)
    Perrysburg, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec, scenárista, producent a režisér Samuel Heath Jaeger se narodil 29. ledna 1977 v Perrysburgu, Ohio, USA. Studoval na Perrysburg High School, kterou ukončil v roce 1995, o čtyři roky později získal bakalářský titul z výtvarného umění na Otterbein College, Ohio. Hrát začínal v New Yorku ještě za studií na univerzitě, hostoval v krimi seriálu PRÁVO A POŘÁDEK (1990). Několik sezón strávil v newyorských divadlech, poté se přestěhoval do Los Angeles.

Do světa filmu vstoupil jako seriálový herec, později mu začaly přicházet i nabídky na filmy - za zmínku stojí HARTOVA VÁLKA (2002) s Colinem Farrellem nebo VRAH OD GREEN RIVER (2004). Objevil se také v NABÍT A ZABÍT (2006) společně s Brucem Willisem a Joshem Hartnettem. Film měl premiéru na festivalu v Sundance a získal kladné recenze kritiků. Nelze opomenout roli nesmělého Dennise v romantické komedii ŽIVOT JDE DÁL (2006) s Jennifer Garner. Naposledy vystoupil v seriálu FAMÍLIE (2010).

Mimo hrání se také aktivně věnuje psaní scénářů a produkci. Podílel se na projektu krátkých filmů QUIZ BOWL a AVANTAGE HART, s Kate Bosworth v hlavní roli. Jeho zatím posledním projektem je krátký autorský film UNTOLD (2009), který dokonce i režíroval, podobně jako chystaná komedie TAKE ME HOME (2011).

Sympatický Sam Jaeger žije v Los Angeles s manželkou, rovněž herečkou Amber Marií Mellot, se kterou jsou svoji od roku 2007. Společně si zahráli v obou jeho režijních prvotinách.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

2016 Brave New Jersey
The Cleansing Hour
2015 October Kiss (TV film)
2014 Americký sniper
Skrytá vada
2013 Miss Dial
Ona
Truth About Emanuel, The
2011 Take Me Home
2010 Famílie (TV seriál)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
Within
2008 Eli Stone (TV seriál)
Zázraky se nedějí
2007 Bejbybum (TV seriál)
2006 Friday Night Lights (TV seriál)
Nabít a zabít
Život jde dál
2005 První prezidentka (TV seriál)
Sexuální život
2004 Vrah od Green River (TV film)
2003 Advantage Hart
2002 Girls Club (TV seriál)
Hartova válka
Krvavá stopa
2001 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Za nepřátelskou linií
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Takový je život (TV seriál)
1999 Krutá daň (TV film)
Západní křídlo (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2005 Infanity (TV seriál)

Režijní filmografie

2011 Take Me Home
2010 Famílie (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace