foto

François Cluzet

  • nar. 21.9.1955 (61 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

François Cluzet je francúzsky filmový a divadelný herec, ktorý vyrastal v Paríži. Má syna Paula (so zosnulou herečkou Marie Trintignant) a ďalšie tri deti – Blanche, Joseph a Marguerite.

Svoj javiskový debut zaznamenal v roku 1976. Hrá najmä vo francúzskych filmoch. V roku 2007 vyhral cenu César, ako najlepší herec za úlohu Dr. Alexandra Becka vo filme NIKOMU TO NEPOVEDZ. V snímke INTOUCHABLES (2011) stvárnil bohatého aristokrata, ochrnutého od krku k prstom na nohách, o ktorého sa stará mladík, vracajúci sa z väzenia.

V septembri 2009 počas televízneho spravodajstva zmienil svoju podporu pre Salaha Hamouriho, francúzsko-palestínskeho zajatca v izraelskom väzení.

Matúš "Sufferer" Franko

Herecká filmografie

2016 Médecin de campagne
Scribe
2015 Un moment d'égarement
2014 Osudová láska
2013 En solitaire
11.6
2012 Do Not Disturb
2011 Mon père est femme de ménage
Nedotknutelní
Umění milovat
2010 Blanc comme neige
Milosrdné lži
2009 À l'origine
Poslední na cestu
2008 Krevní pouta
Paříž
2007 Hra pro čtyři
Moje místo pod sluncem
Skoro celá pravda
2006 Čtyři hvězdičky
Nikomu to neříkej
2005 Když zazní zvon
Vénus & Apollon (TV seriál)
Ztracené panství
2004 V mysli vraha
2003 Absolutně Scary
France Boutique
Janis a John
Quand je vois le soleil
2002 Famille Guérin, La (TV seriál)
Nepřítel
Un mois à nous (TV film)
2001 Algérie des chimères, L' (TV seriál)
2000 Cape et l'épée, La (TV seriál)
Enfants du printemps, Les (TV seriál)
1998 Examen de minuit, L'
Fin août, début septembre
Le Goût des fraises (TV film)
Sladké nicnedělání
Voie est libre, La
1997 Déménagement, Le
Konec sázek
Silence de Rak, Le
1996 Dialogue au sommet
Enfants de salaud
Huile sur le feu, L' (TV film)
1995 Francouzský polibek
Husar na střeše
Les Apprentis
1994 L'enfer
Les enfants de la télé (TV seriál)
Pret-A-Porter
Vent du Wyoming, Le
3000 scénarios contre un virus (TV seriál)
1993 L'Instinct de l'ange
Lucas (TV film)
1992 À demain
Oliviére, Oliviére
Sexes faibles!
1989 Deux
Force majeure
Francouzská revoluce (TV film)
Příliš krásná
Un tour de manège
1988 Čokoláda
Studený pot (TV seriál)
Sueurs froides: A la mémoire d'un ange (TV film)
Ženská záležitost
1987 Association de malfaiteurs
Jaune revolver
1986 États d'âme
Kolem půlnoci
Rue du départ
1985 Elsa, Elsa
Enragés, Les
1984 Le bout du lac (TV film)
Manipulations (TV film)
Mèche en bataille, La (TV film)
Série noire (TV seriál)
1983 Coup de foudre
Pablo est mort (TV film)
Un manteau de chinchilla (TV film)
Vive la sociale!
Vražedné léto
1982 Kloboučníkovy přeludy
Paris-Saint-Lazare (TV seriál)
1981 Boulanger de Suresnes, Le (TV film)
Gros oiseau, Le (TV film)
1980 Cocktail Molotov
Chère Olga (TV film)
Julien Fontanes, magistrat (TV seriál)
Le cheval d'orgueil
1979 Histoires de voyous: L'élégant (TV film)
Journal, Le (TV seriál)
Un enfant sans histoire
1977 Au théâtre ce soir: Madame Jonas dans la baleine (TV film)
1975 Cinéma 16 (TV seriál)

Dokumentární

2014 D-Day, Normandie 1944
2010 Illegal Love
2006 La Forteresse assiégée

TV pořady

2009 C à vous (TV pořad)
Cinémas (TV pořad)
2008 La grande librairie (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2003 La méthode Cauet (TV pořad)
1998 Union libre (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace