foto

Chris Ellis

  • nar. 14.4.1956 (60 let)
    Dallas, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chris Ellis je americký filmový a televízny herec. Od malička sa chcel stať hercom, pretože vyrastal v hlbokom juhu, vo svete utrpenia a násilia, ale v televízii videl ľudí, ktorí mali ľahší a privilegovaný život.

Trvalo mu sedem rokov kým dokončil vysokú školu, počas ktorej sa zapájal do komunitného divadla v Memphise. V čase, keď sa presťahoval do New Yorku pracoval s mnohými vynikajúcimi hercami asi v dvoch desiatkach hier, ktoré boli klasické, ale aj moderné.

V roku 1979 prišla jeho prvá filmová úloha, keď si v televíznom filme THE SUICIDE'S WIFE zahral postavu vodiča kamiónu. Potom asi rok pracoval v regionálnom divadle, po ktorom sa odmlčal na desať rokov. Počas tejto doby žil v manhattanskej štvrti Hell Kitchen.

Ďalší zlom v jeho kariére prišiel v roku 1990, keď dostal rolu vo filme DNI HROMU spolu s hercami ako Tom Cruise či Nicole Kidman. Hral tiež po boku Joea Pesciho vo filme MÔJ BRATRANEC VINNY (1992) a Toma Hanksa v APOLLO 13 (1995).

Matúš "Sufferer" Franko

Herecká filmografie

2016 Trigger
2015 McFarland: Útěk před chudobou
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
The Milk and Honey Route (S07E13)
The Summerland Project
2014 Faults
Jessabelle
Sequestered (TV seriál)
The Guest
2013 Grace Unplugged
Legit (TV seriál)
2012 Politická hra (TV seriál)
Šestej smysl (TV seriál)
Temný rytíř povstal
2011 Kauzy podle Kate (TV seriál)
2010 Strážce pořádku (TV seriál)
2009 G-FORCE
Teenage Dirtbag
Zeke a Luther (TV seriál)
2008 Gospel Hill
Knight Rider - Legenda se vrací (TV seriál)
Ochrana svědků (TV seriál)
Šílený
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
2007 Memory Thief, The
Smrtonosná past 4.0
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Third Nail, The
Transformers
2006 Darkroom, The
Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Spiknutí (TV seriál)
Věřte mi
2005 Finty Dicka a Jane
Modelky na zabití
Myšlenky zločince (TV seriál)
Ostrov
Posel ztracených duší (TV seriál)
Sissy Frenchfry
Vyvrženci pekla
Zjevení (TV seriál)
2004 Death and Texas
Dobrodružství na letadlové lodi (TV film)
Hlava nehlava (TV film)
Kriminálka New York (TV seriál)
Veronica Mars (TV seriál)
V rukách nepřítele
2003 Bus Stops Here, The
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Line of Fire (TV seriál)
Lucky (TV seriál)
My Dinner with Jimi
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Wonderland Masakr
2002 Birds of Prey (TV seriál)
Chyť mě, když to dokážeš
Milovat Lizu
První pondělí (TV seriál)
2001 Alias (TV seriál)
Malý svědek
Mimo zákon
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Planeta opic
Táta a ti druzí
2000 Sleduje tě vrah!
1999 Atomový vlak (TV film)
Krutá říše (TV seriál)
Rodinné právo (TV seriál)
Roswell (TV seriál)
Říjnové nebe
Šerif
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Armageddon
Co se doma usmaží
Godzilla
Max Q (TV film)
Války Pentagonu (TV film)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
Con Air
Mr. Bean: Největší filmová katastrofa
Tři muži v Las Vegas
V první linii (TV film)
Vrtěti psem
1996 Arli$$ (TV seriál)
Her Costly Affair (TV film)
Chameleon (TV seriál)
Kdyby zdi mohly mluvit (TV film)
Milénium (TV seriál)
Nevinné oběti (TV film)
Promised Land (TV seriál)
Sticks and Stones
To je náš hit!
1995 Apollo 13
JAG (TV seriál)
Krvavý příliv
Malá princezna
Murder One (TV seriál)
Pouta
Vesmír: Civilizace v ohrožení (TV seriál)
1994 In the Line of Duty: The Price of Vengeance (TV film)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
1993 Addamsova rodina 2
Akta X (TV seriál)
Diagnóza vražda (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
Semtex Blues
Vražedný computer
Zoufalá (TV film)
1992 Melrose Place (TV seriál)
Můj bratranec Vinny
1990 Bouřlivé dny
1983 Policejní šéfové z Delana (TV seriál)
1982 Rošťáci a lupiči (TV film)
1979 Suicide's Wife, The (TV film)

Hudební videoklipy

1989 Mylène Farmer: Pourvu qu'elles soient douces (Libertine II) (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace