foto

Chris Ellis

  • nar. 14.4.1956 (61 let)
    Dallas, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chris Ellis je americký filmový a televízny herec. Od malička sa chcel stať hercom, pretože vyrastal v hlbokom juhu, vo svete utrpenia a násilia, ale v televízii videl ľudí, ktorí mali ľahší a privilegovaný život.

Trvalo mu sedem rokov kým dokončil vysokú školu, počas ktorej sa zapájal do komunitného divadla v Memphise. V čase, keď sa presťahoval do New Yorku pracoval s mnohými vynikajúcimi hercami asi v dvoch desiatkach hier, ktoré boli klasické, ale aj moderné.

V roku 1979 prišla jeho prvá filmová úloha, keď si v televíznom filme THE SUICIDE'S WIFE zahral postavu vodiča kamiónu. Potom asi rok pracoval v regionálnom divadle, po ktorom sa odmlčal na desať rokov. Počas tejto doby žil v manhattanskej štvrti Hell Kitchen.

Ďalší zlom v jeho kariére prišiel v roku 1990, keď dostal rolu vo filme DNI HROMU spolu s hercami ako Tom Cruise či Nicole Kidman. Hral tiež po boku Joea Pesciho vo filme MÔJ BRATRANEC VINNY (1992) a Toma Hanksa v APOLLO 13 (1995).

Matúš "Sufferer" Franko

Herecká filmografie

Filmy

2017 Pitching Tents
This Is Your Death
2016 The Summerland Project
Trigger
2015 McFarland: Útěk před chudobou
2014 Faults
Jessabelle
The Guest
2013 Grace Unplugged
2012 Temný rytíř povstal
2009 G-FORCE
Teenage Dirtbag
2008 Gospel Hill
Šílený
2007 Memory Thief, The
Smrtonosná past 4.0
Third Nail, The
Transformers
2006 Darkroom, The
Věřte mi
2005 Finty Dicka a Jane
Modelky na zabití
Ostrov
Sissy Frenchfry
Vyvrženci pekla
2004 Death and Texas
Dobrodružství na letadlové lodi (TV film)
Hlava nehlava (TV film)
V rukách nepřítele
2003 Bus Stops Here, The
My Dinner with Jimi
Wonderland Masakr
2002 Chyť mě, když to dokážeš
Milovat Lizu
2001 Malý svědek
Mimo zákon
Planeta opic
Táta a ti druzí
2000 Sleduje tě vrah!
1999 Atomový vlak (TV film)
Říjnové nebe
Šerif
1998 Armageddon
Co se doma usmaží
Godzilla
Max Q (TV film)
Války Pentagonu (TV film)
1997 Con Air
Mr. Bean: Největší filmová katastrofa
Tři muži v Las Vegas
V první linii (TV film)
Vrtěti psem
1996 Her Costly Affair (TV film)
Kdyby zdi mohly mluvit (TV film)
Nevinné oběti (TV film)
Sticks and Stones
To je náš hit!
1995 Apollo 13
Krvavý příliv
Malá princezna
Pouta
1994 In the Line of Duty: The Price of Vengeance (TV film)
1993 Addamsova rodina 2
Semtex Blues
Vražedný computer
Zoufalá (TV film)
1992 Můj bratranec Vinny
1990 Bouřlivé dny
1982 Rošťáci a lupiči (TV film)
1979 Suicide's Wife, The (TV film)

TV seriály

2015 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
The Milk and Honey Route (S07E13)
2014 Sequestered (TV seriál)
2013 Legit (TV seriál)
2012 Politická hra (TV seriál)
Šestej smysl (TV seriál)
2011 Kauzy podle Kate (TV seriál)
2010 Strážce pořádku (TV seriál)
2009 Zeke a Luther (TV seriál)
2008 Knight Rider - Legenda se vrací (TV seriál)
Ochrana svědků (TV seriál)
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
2007 Status: Nežádoucí (TV seriál)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Spiknutí (TV seriál)
2005 Myšlenky zločince (TV seriál)
Posel ztracených duší (TV seriál)
Zjevení (TV seriál)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
Veronica Mars (TV seriál)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Line of Fire (TV seriál)
Lucky (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
2002 Birds of Prey (TV seriál)
První pondělí (TV seriál)
2001 Alias (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
1999 Krutá říše (TV seriál)
Rodinné právo (TV seriál)
Roswell (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
1996 Akta X (TV seriál)
Bažina (S03E22)
Arli$$ (TV seriál)
Chameleon (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
The Judge (S01E04)
Dead Letters (S01E03)
Gehenna (S01E02)
Promised Land (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)
Murder One (TV seriál)
Vesmír: Civilizace v ohrožení (TV seriál)
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
1983 Policejní šéfové z Delana (TV seriál)

Hudební videoklipy

1989 Mylène Farmer: Pourvu qu'elles soient douces (Libertine II) (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace