Reklama

Reklama

Libor Vojkůvka

Libor Vojkůvka

nar. 23.07.1947
Rychlov, Bystřice pod Hostýnem, Československo

zem. 21.09.2018 (71 let)
neznámo kde

Biografie (1)

Narodil jsem se uprostřed žhavého léta 1947, první den ve znamení Lva v Rychnově u Bystřice pod Hostýnem. Dle očitých svědků, již několik málo dnů po mém porodu, jal jsem se sápati po tužce, péru, štětci, zkrátka po všem, co stopu na papíře zanechávalo. Též jsem se záhy naučil tajně opouštěti postýlku a do blízkého okolí, jen tak v noční košilce, se zatoulal. Tu všady u kořenů bylin, na stoncích, listech, ale i nad nimi řádila nepřetržitě eskadra hmyzí čeládky. … (více)

Zajímavosti (2)

Trhala fialky dynamitem (1992)

  • V knize "Rozmarná léta českého filmu" je vzpomínáno: "Na place se děly neuvěřitelné věci. Režisér musel do filmu dostat producentovu vilu, takže se dopsala scéna, jak jede autobus, pomalovaný obrázky Libora Vojkůvky, do Brna a ve švenku se kamera na tři vteřiny zastaví pohledem na vile. Potom se musela při natáčení v Paříži do filmu narychlo obsadit producentova milenka, a když tento zjistil, že jí režisér svěřil jen roli němou, zakázal režisérovi přístup na produkční porady. Potom se zjistilo, že podle smlouvy mají Jiří Růžička a Helena Růžičková stejně velké role, tak se rychle dopsala scéna jízdy králů, v níž měl jet Jiří na koni, ale pak se zase zjistilo, že ho žádný kůň neunese..." (NIRO)

Trhala fialky dynamitem (1992)

  • Mezi Pařížany, kteří pozorují pomalovaný starý autobus a prezentaci Karafiátovic cestovní kanceláře, je i naivní malíř a cestovatel Libor Vojkůvka, autor malůvek na autobuse. (Ganglion)

Galerie (2)

Reklama

Herec

Host

Reklama

Reklama