foto

Jim Beaver

  • nar. 12.8.1950 (66 let)
    Laramie, Wyoming, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Laramie, Wyoming. Jeho otec byl francouzského a anglického původu. Po dokončení studia na střední škole, následoval několik svých přátel k námořnickým sborům. Beaver sloužil u námořních sborů jako radiotelegrafista. V roce 1971 se vrátil do USA. Už na vysoké škole hrál v mnoha hrách. Během studií, také začal psát. Psal pro filmové časopisy a několik let byl fejetonista a kritik pro National Board of Review of Motion Pictures. Pracoval jako hlasatel v rozhlasové stanici KCSC.

Objevil se v hlavních rolích v takových hrách jako HOSTY HEART a RAINMAKER. V roce 1983 se přestěhoval do Los Angeles, kde pokračuje s výzkumem na biografii Georgeho Reevese. Rok pracoval jako archivář filmu pro varietní kulturní středisko. Začal psát epizody k různým televizním seriálům. Nahodné setkání vedlo k obsazení do role nejlepšího přítele hvězdy Bruce Willise v NORMAN JEWISON, drama o veitnamských veteránech. Následně se objevil v mnoha populárních filmech např. SESTRA V AKCI, MAGNOLIA, ŽIVOT DAVIDA GALEA nebo v seriálech např. AKTA X, KRIMINÁLKA LAS VEGAS, MŮJ PŘÍTEL MONK. V roce 2005 působil jako historický konzultant pro film o životě Reevese. Napsal knihu John Garfield: Jeho život a filmy, která vyšla v roce 1978.

Během studií na vysoké škole se oženil se spolužačkou Debie Goung. O čtyři měsíce později se pár rozešel, ale k rozvodu došlo až v roce 1976. Při pobytu v Kalifornii sdílel několik let dům s hercem Hankem Wordenem, který byl jeho přítel už od dětství. V roce 1989 si vzal herečku Cecily Adams, která roku 2004 zemřela na rakovinu plíce. S Cecily má dceru Madeline.

Miluše "Milena79" Kačerková

Herecká filmografie

2017 Billy Boy
2016 Volejte Saulovi (TV seriál)
Gloves Off (S02E04)
2015 Purpurový vrch
The Frontier
2013 Longmire (TV seriál)
Natural Order (S02E11)
Nikki & Nora: The N&N Files (TV seriál)
2012 Dexter (TV seriál)
The Dark... Whatever (S07E10)
Perníkový táta (TV seriál)
Live Free or Die (S05E01)
2011 Láska bolí (TV seriál)
Legenda o Pekelné bráně
2009 Dark and Stormy Night
Ostrov smrti (TV seriál)
Průměrňákovi (TV seriál)
2008 Mentalista (TV seriál)
Reflections
2007 Cooties
John ze Cincinnati (TV seriál)
Next
Tales from the Pub (TV seriál)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
In My Time of Dying (S02E01)
Devil's Trap (S01E22)
Velká láska (TV seriál)
Za rozbřesku (TV seriál)
2005 Myšlenky zločince (TV seriál)
Šoféři
2004 Beck and Call (TV film)
Deadwood (TV seriál)
2003 Commission, The
The Lyon's Den (TV seriál)
Tremors (TV seriál)
Wave Babes
Život Davida Galea
2002 Adaptace
Andy Richter Controls the Universe (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
2001 Bachař z věznice Red Rock (TV film)
Drzá Jordan (TV seriál)
Jízda do pekel
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Philly (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Star Trek: Enterprise - Setkání u Broken Bow (TV film)
Strážkyně zákona (TV seriál)
2000 Jdi za svým srdcem
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
The Trouble with Normal (TV seriál)
1999 Impala
Magnolia
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Adventures of A.R.K., The (TV seriál)
At Sachem Farm
Pan Vražda (TV film)
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1997 Pensacola - Zlatá křídla (TV seriál)
Satanovy oběti (TV film)
Total Security (TV seriál)
Válka špionů (TV seriál)
Zraněná
1996 Bone Chillers (TV seriál)
Každý den v akci (TV seriál)
Moloney (TV seriál)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1995 Murder One (TV seriál)
1994 Děti tmy (TV film)
Lanaři
Pistolnice
Thunder Alley (TV seriál)
1993 Akta X (TV seriál)
Geronimo
Gunsmoke: The Long Ride (TV film)
Někdo se dívá
Policie New York (TV seriál)
Superman (TV seriál)
1992 Dva na lásku
Gunsmoke: To the Last Man (TV film)
Melrose Place (TV seriál)
Sestra v akci
1991 Kutil Tim (TV seriál)
Little Secrets
Reasonable Doubts (TV seriál)
1990 Court-Martial of Jackie Robinson, The (TV film)
Ďábel (TV film)
Follow Your Heart (TV film)
1989 Mergers & Acquisitions
Mladí jezdci (TV seriál)
Mothers, Daughters and Lovers (TV film)
Nasty Boys (TV seriál)
Případy otce Dowlinga (TV seriál)
Turner a Hooch
V nepřátelském poli
1988 Obranná hra
Paradise (TV seriál)
Perry Mason: Případ dámy v jezeře (TV film)
Půlnoční linka (TV seriál)
Two Idiots in Hollywood
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
Hollywoodská rošáda
Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Sweet Revenge
1986 Matlock (TV seriál)
1984 Santa Barbara (TV seriál)
1983 Girls of the White Orchid (TV film)
Silkwoodová
1981 Noční dravci
1979 Dallas Cowboys Cheerleaders (TV film)
1978 Dallas (TV seriál)
Desperado (TV film)
Seniors, The
1977 Napůl drsňák
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Dokumentární

2015 Remember the Sultana
2007 100 Years of John Wayne (TV film)

TV pořady

1998 E! Mysteries & Scandals (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace