foto

Jim Beaver

  • nar. 12.8.1950 (66 let)
    Laramie, Wyoming, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Laramie, Wyoming. Jeho otec byl francouzského a anglického původu. Po dokončení studia na střední škole, následoval několik svých přátel k námořnickým sborům. Beaver sloužil u námořních sborů jako radiotelegrafista. V roce 1971 se vrátil do USA. Už na vysoké škole hrál v mnoha hrách. Během studií, také začal psát. Psal pro filmové časopisy a několik let byl fejetonista a kritik pro National Board of Review of Motion Pictures. Pracoval jako hlasatel v rozhlasové stanici KCSC.

Objevil se v hlavních rolích v takových hrách jako HOSTY HEART a RAINMAKER. V roce 1983 se přestěhoval do Los Angeles, kde pokračuje s výzkumem na biografii Georgeho Reevese. Rok pracoval jako archivář filmu pro varietní kulturní středisko. Začal psát epizody k různým televizním seriálům. Nahodné setkání vedlo k obsazení do role nejlepšího přítele hvězdy Bruce Willise v NORMAN JEWISON, drama o veitnamských veteránech. Následně se objevil v mnoha populárních filmech např. SESTRA V AKCI, MAGNOLIA, ŽIVOT DAVIDA GALEA nebo v seriálech např. AKTA X, KRIMINÁLKA LAS VEGAS, MŮJ PŘÍTEL MONK. V roce 2005 působil jako historický konzultant pro film o životě Reevese. Napsal knihu John Garfield: Jeho život a filmy, která vyšla v roce 1978.

Během studií na vysoké škole se oženil se spolužačkou Debie Goung. O čtyři měsíce později se pár rozešel, ale k rozvodu došlo až v roce 1976. Při pobytu v Kalifornii sdílel několik let dům s hercem Hankem Wordenem, který byl jeho přítel už od dětství. V roce 1989 si vzal herečku Cecily Adams, která roku 2004 zemřela na rakovinu plíce. S Cecily má dceru Madeline.

Miluše "Milena79" Kačerková

Herecká filmografie

Filmy

2017 Billy Boy
2016 Injection
2015 Purpurový vrch
The Frontier
2011 Legenda o Pekelné bráně
2009 Dark and Stormy Night
2008 Reflections
2007 Cooties
Next
2005 Šoféři
2004 Beck and Call (TV film)
2003 Commission, The
Wave Babes
Život Davida Galea
2002 Adaptace
2001 Bachař z věznice Red Rock (TV film)
Jízda do pekel
2000 Jdi za svým srdcem
1999 Impala
Magnolia
1998 At Sachem Farm
Pan Vražda (TV film)
1997 Satanovy oběti (TV film)
Zraněná
1994 Děti tmy (TV film)
Lanaři
Pistolnice
1993 Geronimo
Gunsmoke: The Long Ride (TV film)
Někdo se dívá
1992 Dva na lásku
Gunsmoke: To the Last Man (TV film)
Sestra v akci
1991 Little Secrets
1990 Court-Martial of Jackie Robinson, The (TV film)
Ďábel (TV film)
Follow Your Heart (TV film)
1989 Mergers & Acquisitions
Mothers, Daughters and Lovers (TV film)
Turner a Hooch
V nepřátelském poli
1988 Obranná hra
Perry Mason: Případ dámy v jezeře (TV film)
Two Idiots in Hollywood
1987 Hollywoodská rošáda
Sladká pomsta
1983 Girls of the White Orchid (TV film)
Silkwoodová
1981 Noční dravci
1979 Dallas Cowboys Cheerleaders (TV film)
1978 Desperado (TV film)
Seniors, The
1977 Napůl drsňák

TV seriály

2017 Timeless (TV seriál)
The Red Scare (S01E16)
Public Enemy No. 1 (S01E15)
The Lost Generation (S01E14)
2016 Lovci duchů (TV seriál)
Safe House (S11E16)
Volejte Saulovi (TV seriál)
Gloves Off (S02E04)
2015 Lovci duchů (TV seriál)
Inside Man (S10E17)
2013 Longmire (TV seriál)
Natural Order (S02E11)
Lovci duchů (TV seriál)
I Think I'm Gonna Like It Here (S09E01)
Taxi Driver (S08E19)
Nikki & Nora: The N&N Files (TV seriál)
2012 Dexter (TV seriál)
The Dark... Whatever (S07E10)
Lovci duchů (TV seriál) - herec, a.z.
Survival of the Fittest (S07E23)
There Will Be Blood (S07E22)
The Girl with the Dungeons and Dragons Tattoo (S07E20)
další epizody (6)
Perníkový táta (TV seriál)
Svobodný život nebo smrt (S05E01)
2011 Láska bolí (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Death's Door (S07E10)
How to Win Friends and Influence Monsters (S07E09)
Slash Fiction (S07E06)
další epizody (15)
Perníkový táta (TV seriál)
Krátká osmatřicítka (S04E02)
2010 Lovci duchů (TV seriál)
Appointment in Samarra (S06E11)
You Can't Handle the Truth (S06E06)
Weekend at Bobby's (S06E04)
další epizody (9)
2009 Lovci duchů (TV seriál)
Abandon All Hope (S05E10)
The Curious Case of Dean Winchester (S05E07)
Free to Be You and Me (S05E03)
další epizody (9)
Ostrov smrti (TV seriál)
Průměrňákovi (TV seriál)
2008 Lovci duchů (TV seriál)
Yellow Fever (S04E06)
Are You There, God? It's Me, Dean Winchester (S04E02)
Lazarus Rising (S04E01)
další epizody (7)
Mentalista (TV seriál)
2007 John ze Cincinnati (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Sin City (S03E04)
Bad Day at Black Rock (S03E03)
The Magnificent Seven (S03E01)
další epizody (7)
Tales from the Pub (TV seriál)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
In My Time of Dying (S02E01)
Devil's Trap (S01E22)
Velká láska (TV seriál)
Za rozbřesku (TV seriál)
2005 Myšlenky zločince (TV seriál)
2004 Deadwood (TV seriál)
2003 The Lyon's Den (TV seriál)
Tremors (TV seriál)
2002 Andy Richter Controls the Universe (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Philly (TV seriál)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Setkání u Broken Bow (S01E01)
Strážkyně zákona (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
The Trouble with Normal (TV seriál)
1999 Akta X (TV seriál)
Field Trip (S06E21)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Adventures of A.R.K., The (TV seriál)
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1997 Pensacola - Zlatá křídla (TV seriál)
Total Security (TV seriál)
Válka špionů (TV seriál)
1996 Bone Chillers (TV seriál)
Každý den v akci (TV seriál)
Moloney (TV seriál)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1995 Murder One (TV seriál)
1994 Thunder Alley (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
Superman (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
1991 Kutil Tim (TV seriál)
Reasonable Doubts (TV seriál)
1989 Mladí jezdci (TV seriál)
Nasty Boys (TV seriál)
Případy otce Dowlinga (TV seriál)
1988 Paradise (TV seriál)
Půlnoční linka (TV seriál)
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
Jake a Tlusťoch (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
1984 Santa Barbara (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Dokumentární

2015 Remember the Sultana
2007 100 Years of John Wayne (TV film)

TV pořady

1998 E! Mysteries & Scandals (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace