foto

Kaya Scodelario

  • nar. 13.3.1992 (24 let)
    Paddington, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ak sa máte v štrnástich rokoch stať jednou z hlavných tvárí pre úspech vopred určeného teenage seriálu, môže to s vami zamávať. Obzvlášť ak ste sami teenagerom, ktorý predtým nestál nikdy pred kamerou, ale svoju budúcnosť miesto toho vidíte v rozvíjaní sľubnej modelingovej kariéry.

Zrejme vrodená drzosť bola príčinou toho, prečo sa vo februári 2007 producentom britského seriálu THE SKINS Londýnčanka a fanúšička skupiny The Who Kaya Scodelario, zapáčila na castingu. V seriáli dostala pomerne komplikovanú úlohu dospievajúcej Effy - Tonyho (Nicholas Hoult) sestry, aj keď pôvodne tvorcovia uvažovali, že dostane menšiu rolu. The Skins si rýchlo získal popularitu britskej (nielen) mládeže a o to väčšie bolo prekvapenie, keď sa producenti rozhodli po druhej sérii vymeniť takmer kompletné osadenstvo seriálu. Výnimkou bola práve Kayina postava Effy Stonem, ktorá ako jediná vydržala toto "zemetrasenie" v obsadení a ktorá sa tým dostala viac do popredia.

Po krátkej prestávke medzi jednotlivými sériami, ktorú Kaya vyplnila aktivitami v modelingu, prijala ponuku účinkovať v sci-fi Duncana Jonesa s názvom MOON, ktorý získal veľmi priaznivé ohlasy v radoch britských filmových krtiikov i divákov. Kaya si v ňom zahrala úlohu Eve Bel - dcéru hlavného hrdinu Sama (Sam Rockwell) a priznala, že to bola pre ňu náročná skúška. Zatiaľ možno povedať, že mala pri rozbehu šťastie na úspešné snímky. Aj preto prišla už počas natáčania The Moon ďalšia ponuka - účinkovať vo filme SHANK.

Modrooká, 168 cm vysoká Kaya Scodelario (vlastným menom Kaya Rose Humphrey) má brazílske korene, rozpráva plynule portugalsky a ako sama tvrdí, najradšej by ostala aj naďalej ako na mólach, tak i pred kamerami.

Mark "atlee" Norman

Herecká filmografie

2017 Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2016 The Moon and the Sun
2015 Labyrint: Zkoušky ohněm
Tiger House
2014 Labyrint: Útěk
2013 Southcliffe (TV seriál)
Truth About Emanuel, The
2012 Spike Island
Teď a tady
True Love (TV seriál)
28 tisíc
2011 Bouřlivé výšiny
2010 Shank
Souboj Titánů
2009 Moon
2007 Skins (TV seriál)

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Candy (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace