foto

Danica Jurčová

  • nar. 5.8.1976 (39 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato krásná slovenská herečka se narodila 5. srpna 1976 v Bratislavě. V roce 1998 úspěšně ukončila studium herectví na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě, aby pak hostovala ve Slovenském národním divadle, kde ztvárnila role v divadelních hrách jako jsou například Shakespearovy Veselé paničky Windsdorské, či Jak vám líbí nebo Čechovův Višňových sad.

V Čechách na sebe poprvé výrazně upozornila v romantickém seriálu Viktora Polesného O ZTRACENÉ LÁSCE (2001). „Je hrozně příjemné, že nás Slováky obsazujete do svých filmů, protože u nás se téměř netočí. Slovenský herec se musí živit namlouváním spotů, dabingem, nebo hraním v reklamách.“ Zařadila se tak mezi početnou kolonii talentovaných slovenských krásek, které jsou obsazovány do českých filmů. A další filmové nabídky na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejprve to byl televizní film VYVRAŽDĚNÍ RODINY GREENŮ (2002) a poté MILENCI A VRAZI (2004) znovu v režii Viktora Polesného.

Rok 2007 pak znamenal výrazný průlom v její dosavadní kariéře, kdy se dostala do širšího povědomí díky hlavní roli studentky politologie Karolíny ve filmu Ireny Pavláskové BESTIÁŘ. Charismatické herečky si krom diváků povšimla i bulvární média a obvinila ji, že svému hereckému partnerovi z filmu, Karlu Rodenovi rozvrací vztah s jeho životní partnerkou Janou Krausovou. Ostatně nebylo to poprvé, kdy ji byla médii přisouzena role „rozvračečky rodinného štěstí“. Například v průběhu natáčení snímku ZŮSTANE TO MEZI NÁMI (2003) měla údajně zapříčinit rozchod Michala Dlouhého s Lucií Vondráčkovou. Hovořilo se i o románku s Jiřím Bartoškou.

Veškeré výše zmiňované pletky však Danica rázně popírá a dodává: „Už to neřeším, i když zpočátku to bylo velice nepříjemné. Jakmile totiž s někým hraji, hned jsem s ním milenecky spojována. S Míšou a panem Bartoškou jsme vždycky byli jenom kamarádi... Věřím, že mě lidé nezačnou spojovat s Filipem Blažkem, který hraje hlavní roli elitního detektiva v nově připravovaném česko-slovenském seriálu 1. oddělení (2008).“

Doufejme, že alespoň připravovaný seriál bude stát za to, neboť herečka se netají svým rezervovaným postojem k současné seriálové produkci. „Byla bych nerada, kdybych divákům musela předkládat polotovary, za které bych se styděla“. Nezbývá, než popřát hodně zdaru!

Zbyněk "PetrPan2" Lubovský

Herecká filmografie

2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
2014 Dr. Ema (TV seriál)
Ochrancovia (TV seriál)
2013 Kravata (studentský film)
Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
Přijde letos Ježíšek?
2012 Dr. Dokonalý (TV seriál)
Obchoďák (TV seriál)
Policajti z centra (TV seriál)
2011 Delta (studentský film)
360
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
2009 Rádio (TV seriál)
x=x+1
2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
Obchod so šťastím (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
Priateľky (TV seriál)
2007 Bestiář
Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2006 Boží pole s. r. o. (TV film)
Vratné lahve
2005 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Milenci a vrazi
Zůstane to mezi námi
2002 Vyvraždění rodiny Greenů (TV film)
2001 Dissident
O ztracené lásce (TV seriál)
2000 Ako divé husi (TV film)
Vražedná přehlídka
1999 Rozum nadovšetko (TV film)
1997 Blúznenie srdca a rozumu (TV film)
Návraty z neskutočna
V zajatí lásky (TV film)
1996 Suzanne
1994 Na krásnom modrom Dunaji
Sny podľa Renoira (TV film)

TV pořady

2014 Čo ja viem (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Tomu neuveríš (TV pořad)
2009 Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Celebrity Camp: Dobrodružstvo na ostrove (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace