foto

Martin Henderson

  • nar. 8.10.1974 (41 let)
    Auckland, Nový Zéland
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v roce 1974 na Novém Zélandu, kde se ve věku 13 let poprvé objevil v lokálních televizních seriálech a filmech ("SHORTLAND STREET"). V roce 1995 se přestěhoval do Austrálie, kde si hned zahrál epizodní roli v seriálu "SWEAT", následně získal hlavní roli v "BIG SKY".

Jeho první čistě filmovou rolí byla vedlejší úloha v dramatu KICK, která mu pomohla prosadit se v Hollywoodu. Tam roku 2002 debutoval v KÓDU NAVAJO a následně ve výborném Verbinského remaku japonského KRUHU zjistil, co se stane, když si pustí podezřelou videokazetu. V motorkářské variaci na Rychle a zběsile TORQUE si zamachroval na rychlých strojích, kritiky však nenadchl. Následovaly role v romantických komediích jako je MOJE VELKÁ INDICKÁ SVATBA - svérázné bollywoodské parafráze Jane Austenové. Zatím poslední jeho rolí je letec z I. světové války v RYTÍŘÍCH NEBES. Rád se vrací i k austraskému film, který mu nakopl kariéru, např. v MALÉ RYBĚ nebo v připravovaném válečném snímku LAST MAN. V nejbližší době se objeví v hlavní roli remaku seriálu PÁN A PANÍ SMITHOVI.

Při natáčení SWEAT se seznámil s Heathem Ledgerem a dodnes jsou velkými přáteli. Spolupracoval na klipu Britney Spears TOXIC, nyní se objevuje v reklamách na nový Cadillac.

Pavlína "Ilicka" Illíková

Herecká filmografie

2016 Miracles from Heaven
2015 Everest
2014 Secrets & Lies (TV seriál)
The Red Road (TV seriál)
2013 Moment, The
Secret Lives of Husbands and Wives (TV film)
2011 Home by Christmas
Off the Map (TV seriál)
2009 Cedar Boys
Inside the Box (TV film)
2007 Mr. and Mrs. Smith (TV film)
Vzpoura v Seattlu
2006 Rytíři nebes
Sejmi eso
2005 Home and Away: Romances
Chirurgové (TV seriál)
Kruh 2
Malá ryba
2004 Dokonalé protiklady
Dr. House (TV seriál)
Moje velká indická svatba
Torque: Ohnivá kola
2003 Skagerrak
2002 Kód Navajo
Kruh
1999 Kick
1997 Letecká společnost Big Sky (TV seriál)
1996 Pot a dřina (TV seriál)
1995 Echo Point (TV seriál)
1992 Shortland Street (TV seriál)
1990 Betty's Bunch (TV seriál)
Dobyvatel jižních moří (TV film)
1988 Home and Away (TV seriál)
1979 Především Howard

Hudební videoklipy

2004 Britney Spears: Greatest Hits - My Prerogative (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace