foto

Lily Collins

  • nar. 18.3.1989 (27 let)
    Guildford, Surrey, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Lily Jane Collins se narodila 18. března roku 1989 ve městě Guildford v Anglii. Lily je dcerou slavného britského muzikanta Phila Collinse. Má dva sourozence Simona a Joely. Promovala na Harvard-Westlake School a University of Southern California, kde studovala žurnalistiku.

Lily začala s herectvím v seriálu GROWING PAINS z produkce BBC. V pěti letech se s rodiči přestěhovala do USA, kde účinkovala v divadle Youth Academy for Dramatic Arts. V roce 2007 si zahrála v několika epizodách v seriálu THE HILLS. O rok později účinkovala v pokračování seriálu BEVERLY HILLS 90210. V roce 2010 si zahrála v dramatu ZROZENÍ ŠAMPIONA, kde hrála dceru Sandry Bullock. Naposledy byla k vidění v akčním thrilleru KAZATEL, kde si zahrála po boku Christophera Plummera a Paula Bettanyho.

V roce 2008 vyhrála cenu Young Hollywood Award. Kromě herectví se Lily Collins rovněž věnuje psaní článků do časopisů, například Elle Girl, Seventeen, Teen Vogue a Los Angeles Times.

Miloslav "Ergon" Zaoral

Herecká filmografie

2017 Okja
To the Bone
2016 Rules Don't Apply
The Last Tycoon (TV film)
2014 S láskou, Rosie
2013 Mortal Instruments: Město z kostí
Učitelka angličtiny
2012 Sněhurka
Stuck in Love
2011 Bez dechu
Kazatel
2009 Zrození šampióna
2008 90210: Nová generace (TV seriál)

Dokumentární

2014 Bystander Revolution (TV seriál)

TV pořady

2013 Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2011 Big Morning Buzz Live (TV pořad)
Project, The (TV pořad)
2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
2009 MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2001 Lorraine (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1992 Nick News with Linda Ellerbee (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 M83 - Claudia Lewis (hudební videoklip)
30 Seconds to Mars: City of Angels (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace