foto

Eva Režnarová

  • nar. 12.3.1961 (55 let)
    Ostrava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Eva Režnarová pochází z Ostravy, její otec byl právníkem, matka pracovala jako zdravotní sestra. V Ostravě také vystudovala gymnázium, jejím původním záměrem sice bylo pokračovat na medicíně, nakonec se ale rozhodla pro herectví a vystudovala DAMU v Praze (1984). Ještě za studií hostovala v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého, zároveň odehrála několik menších rolí v televizi. Po absolutoriu na DAMU přijala angažmá v Divadle Oldřicha Stibora v Olomouci (1984-1987), ale souběžně ještě pohostinsky účinkovala na jevišti pražského Národního divadla (Lucerna), kam měla původně po škole nastoupit.

V době olomouckého angažmá hrála také svou první filmovou roli a jako mladou Zdenu Janáčkovou jsme ji mohli vidět v životopisném snímku o Leoši Janáčkovi LEV S BÍLOU HŘÍVOU (1986). Z Olomouce se vrátila do rodné Ostravy, kde sedm let působila v Divadle Petra Bezruče (1987-1994). Z řady výrazných příležitostí, které tu dostala, jmenujme alespoň hry Dáma není k pálení, Gazdina roba nebo Poprask na laguně. V Ostravě také hrála v televizi, kde mimo jiné působila i jako hlasatelka. Značné vytížení v různých formách herectví Evu Režnarovou naplňovalo a dodnes na toto období vzpomíná ráda.

Po nabídce z Vinohradského divadla přešla Eva Režnarová zpět do Prahy (1994) a na této scéně hraje dodnes. Zaujala především v repertoáru konverzačních veseloher, uplatnění nachází ale i v dramatickém žánru (Ideální manžel, Scény z manželského života, Figarova svatba, Jistě, pane ministře, Král Jan), řadu let je populární fraška Brouk v hlavě, kde hraje postavu Luisy. Kromě Vinohradského divadla hostuje také na dalších pražských scénách, například ve Strašnickém divadle (Calypso, Julius Caesar, Oidipús Rex), pravidelně vystupuje na Pražském hradě v rámci Letních shakespearovských slavností (Veselé paničky windsorské).

Zatím poslední filmovou roli dostala Eva Režnarová v komedii STŮJ NEBO SE NETREFÍM (1998), častěji ale vystupuje v televizi, kde hrála v kvalitních adaptacích literárních předloh (KEAN, 1995; ARROWSMITH, 1997; MANŽELKA RONALDA SHELDONA, 2001). Hrála také v několika seriálech (NA LAVICI OBŽALOVANÝCH JUSTICE, 1998; ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, 2005; KRIMINÁLKA ANDĚL, 2008). Jako statkářka se objevila v pohádce KOUZLA KRÁLŮ (2008), zatím naposledy se s ní diváci mohli setkat v retrospektivním seriálu VYPRÁVĚJ (2009).

Kromě divadla a televize spolupracuje Eva Režnarová také s rozhlasem a věnuje se i dabingu, titulní postavu namluvila například ve filmu BRUTÁLNÍ NIKITA, její hlas zaznívá také ze zahraničních seriálů. Mimoto se věnuje i pedagogické činnosti a vyučuje na pražské konzervatoři. Eva Režnarová má jednu dceru.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

2016 Případ pro malíře (TV film)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
2009 Svědomí Denisy Klánové (TV film)
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Kanadská noc (TV film)
Kouzla králů (TV film)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Soukromé pasti (TV seriál)
2007 V hlavní roli (TV film)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2003 Pátek čtrnáctého (TV film)
2001 Manželka Ronalda Sheldona (TV film)
1999 Neprůstřelná nevěra (TV film)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1997 Arrowsmith (TV seriál)
Generální zkouška (TV film)
Stůj, nebo se netrefím!
1995 Kean (TV film)
Mimochodníci (studentský film)
Sredni Vaštar (studentský film)
1992 Silvestrovská překvapení (TV film)
1991 Jak pirát Grobián loupil (TV film)
Nález (TV film)
1988 Dědeček (TV film)
U nás doma (TV seriál)
Vzestup po šikmé ploše (TV film)
1986 Lev s bílou hřívou
1982 Násilník (TV film)
Třeboňská pohádka (TV film)
1981 Po rozvodu (TV film)

TV pořady

1998 Sama doma (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace