foto

Miroslav Hrabě

  • nar. 6.5.1981 (35 let)
    Znojmo, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po ukončení studií na Gymnáziu Dr. Karla Polesného ve Znojmě nastoupil do Městského divadla Cheb a odtud šel studovat na pražskou DAMU. Po studiu dostal angažmá u Městských divadel pražských, kde hrál jak v činoherních představeních, tak v jevištních adaptacích či dramatizacích slavných románových předloh. Objevil se i v jedné z hlavních rolí v muzikálu Touha.

Před televizní kamerou stanul v době studia na vysoké škole. V roce 2004 si zahrál v detektivním filmu VRAŽDA KOČKY DOMÁCÍ a v pseudohistorickém dramatu PF 77. Dále jsme ho mohli vidět v řadě seriálů, např. SVĚTLA PASÁŽE (2007), ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ (2008) nebo POJIŠŤOVNA ŠTĚSTÍ (2009). Na stříbrném plátně se poprvé objevil ve filmu BOLERO (2005), zahrál si v americkém romantickém filmu PRINC A JÁ 2 (2006), ale největší filmovou příležitost mu přinesla až pohádka NEJKRÁSNĚJŠÍ HÁDANKA (2008).

Kromě herectví ho láká i tanec a zpěv. Již v patnácti letech založil rap a g-funkovou kapelu Big Bad Boys, která však neměla dlouhého trvání. V součastné době vystupuje s písněmi ze světových i domácích muzikálů a také s vlastní písňovou tvorbou. Miroslav Hrabě je vyznavačem jízdy na motorce a adrenalinových sportů, např. skidaving, diving, horolezectví a rafting.

Jan "Nekroskop" Radil

Herecká filmografie

2015 Celebrity s.r.o.
2014 Terra X - Die Spur des Geldes (TV seriál)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
2011 Touha (divadelní záznam)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Kněžna Libuše
2008 Expozitura (TV seriál)
Nejkrásnější hádanka
Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
2007 Hraběnky (TV seriál)
Světla pasáže (TV seriál)
2006 Princ a já 2
Sůva z nudlí (TV film)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Otázka pohledu (TV film)
2004 Bolero
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
Redakce (TV seriál)
Vražda kočky domácí (TV film)
2003 Malovaný děti (TV film)
PF 77 (TV film)

TV pořady

2011 Vrabci v hrsti (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace