foto

David Cross

  • nar. 4.4.1964 (52 let)
    Atlanta, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Cross (známy aj ako Crossy) je americkým hercom, spisovateľom a stand-up komikom. Narodil sa v Atlante, v štáte Georgia. Jeho britský otec a americká matka Susi sa rozviedli ešte keď bol veľmi mladý. Aj preto bola Davidova rodina, ktorá zahŕňa aj sestry Juli a Wendy chudobná.

Navštevoval školu Emerson College v Bostone. V tomto meste sa cez istú skupinu, ktorej bol členom stretol s ďalším komikom, Johnom Ennisom a obaja sa spoločne neskôr vydali skúsiť šťastie do Los Angeles. Jeho kariéra zahŕňa rôzne oblasti pôsobenia, ako vystúpenia v rôznych kluboch, televíznych show alebo prepožičiavanie hlasu filmovým či herným postavám. Aktívnu kariéru začal v roku 1992.

Najznámejšou televíznou show, v ktorej sa objavil bola SHOW BENA STILLERA (1995). Jeho hlas sa stal slávny vďaka dvom známym animovaným filmovým sériám, a to ALVIN A CHIPMUNKOVIA (hlas postavy menom Ian) a KUNG FU PANDA (hlas postavičky menom Crane). V úspešnej videohre GTA SAN ANDREAS svoj hlas prepožičal predavačovi Zerovi a jeho hlas možno počuť aj v ďalšej úspešnej hre HALO 2.

Obajvil sa a stále sa objavuje v mnohých, viac či menej známych seriáloch a filmoch, no aj v mnohých škandáloch. Časopisu Playboy sa priznal, že si v rámci srandy dal dávku kokaínu priamo na návšteve Bieleho domu v roku 2009.

David sa neúspešne uchádzal o hlavnú rolu v seriáli DR. HOUSE, ktorú nakoniec získal Hugh Laurie. V súčasnosti je ženatý so svojou životnou partnerkou a herečkou Amber Tamblyn, s ktorou má dlhodobý vzťah od roku 2009.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

2016 Folk Hero & Funny Guy
Kung Fu Panda: Secrets of the Scroll
Kung Fu Panda 3
2015 Ladíme 2
W/ Bob and David (TV seriál)
2014 Obvious Child
2013 Rick and Morty (TV seriál)
Zbav se svých miláčků
2012 First Look: Ultimate Teaser Trailer
It's a Disaster
Secret Policeman's Ball, The (divadelní záznam)
2011 Alvin a Chipmunkové 3
Demoted
Fight For Your Right Revisited
Kung Fu Panda 2
Megamind: The Button of Doom
The Heart, She Holler (TV seriál)
2010 Increasingly Poor Decisions of Todd Margaret (TV seriál)
Kung Fu Panda slaví svátky (TV film)
Legend of Secret Pass, The
Mary Shelley's Frankenhole (TV seriál)
Megamysl
Running Wilde (TV seriál)
2009 Alvin a Chipmunkové 2
Archer (TV seriál)
Důležité věci s Demetrim Martinem (TV seriál)
Meltdown
Rok jedna
Taková moderní rodinka (TV seriál)
2008 A Bad Situationist
David's Situation (TV film)
Futurama: Milion a jedno chapadlo
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five
Taktika prstů
2007 Alvin a Chipmunkové
Beze mě: Šest tváří Boba Dylana
Bitva o planetu Terra 3D
Crashing
Human Giant (TV seriál)
I'm in Hell (TV film)
Pokerový král
Tim and Eric Awesome Show, Great Job! (TV seriál)
2006 Clark and Michael (TV seriál)
Freak Show (TV seriál)
Jeden den v životě Nathaniela Hörnblowéra
Super náhradník
Škola svádění
Zvědavý George
2005 Wonder Showzen (TV seriál)
2004 Cheap Seats: Without Ron Parker (TV seriál)
O'Grady (TV seriál)
Pilot Season (TV seriál)
Tom Goes to the Mayor (TV seriál)
Věčný svit neposkvrněné mysli
2003 Arrested Development (TV seriál)
Melvin Goes to Dinner
Odd Job Jack (TV seriál)
Oliver Beene (TV seriál)
2002 Běž, Ronnie, běž!
Martin & Orloff
Muži v černém 2
Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
Zamilovaná do vraha
2001 Ain't It Cool News (TV seriál)
Dr. Dolittle 2
One Day...
Přízračný svět
Scary Movie 2
Tak nevyhrožuj
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Aqua Teen Hunger Force (TV seriál)
Řetěz bláznů
1999 Can't Stop Dancing
Griffinovi (TV seriál)
Home Movies (TV seriál)
Strangers with Candy (TV seriál)
Tenacious D (TV seriál)
1998 Herkules (TV seriál)
Malí válečníci
Tenká růžová čára
1997 Muži v černém
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
Who's the Caboose?
1996 Cable Guy
Čekání na Guffmana
Proč kočka není pes?
1995 Bucket of Blood (TV film)
Dr. Katz, profesionální terapeut (TV seriál)
Johnny zapíná rádio
Kancelářská krysa (TV seriál)
NewsRadio (TV seriál)
TV Wheel, The (TV film)
1994 Poslední let (TV film)

Dokumentární

2016 The Last Laugh
2015 Call Me Lucky
2013 Arrested Development Documentary Project, The
Muslims Are Coming!, The
2010 David Cross: Bigger & Blackerer
2009 All Tomorrow's Parties
2006 Assume the Position with Mr. Wuhl (TV film)
2003 David Cross: Let America Laugh

TV pořady

2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2005 Standard, The (TV pořad)
The Colbert Report (TV pořad)
1998 Mr. Show and the Incredible, Fantastical News Report (TV pořad)
1996 Mr. Show with Bob and David: Fantastic Newness (TV pořad)
1995 Mr. Show with Bob and David (TV pořad)
1993 The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 The Ben Stiller Show (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Make Some Noise (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

2014 Hits

Dokumentární

2003 David Cross: Let America Laugh

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace