foto

Jan Foukal

  • nar. 1979
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jan Foukal (1979, Praha) vystudoval dokumentární tvorbu na FAMU. Je externím členem divadla Vosto5. Pod pseudonymem Johannes Benz představil v roce 2013 audiovizuální road movie Songs of the Open Road, inspirovanou Waltem Whitmanem. V roce 2014 vydal ve spolupráci se Supraphonem debutovou desku One Way Road. Je spoluzakladatelem labelu Tranzistor a iniciátorem aktivity Kino otevřeno, která se od roku 2009 zabývá rekultivací zavřených kin v Čechách. Natočil krátké dokumenty Ahoj Babu (2006), Poslední přednáška Egona Bondyho (2009) a The Making Of (2011) a zhostil se vedlejších rolí ve filmech Jitky Rudolfové Zoufalci (2009) a Rozkoš (2013). Dokument Amerika je jeho celovečerní režijní debut.

50. MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

2013 Rozkoš
2009 Zoufalci

Dokumentární

2015 Amerika

Režijní filmografie

Dokumentární

2015 Amerika
2014 Příběhy neobyčejné energie (TV seriál)
2011 Making Of, The
2009 Poslední přednáška Egona Bondyho (studentský film)
2006 Ahoj Babu (studentský film)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2015 Amerika
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace