foto

Helen Hunt

  • nar. 15.6.1963 (53 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Huntová si zaumienila stať sa herečkou už v šiestich rokoch a v deviatich nielen že začala so štúdiom, no mala už dokonca svojho vlastného agenta a účinkovala v televíznej show "The Mary Tyler Moore". Televízna produkcia vôbec znamenala pre jej začiatky prácu na plný úväzok, keď jej venovala celých jedenásť rokov života. Popri nej sa občas mihla na javisku, no ako televíznu hviezdičku ju v divadelnom svete nikdy nevítali s príliš otvorenou náručou.

Celovečerným filmovým debutom sa pre ňu stala komédia PEGGY SUE SA VYDÁVA (1986), v ktorej stelesnila dcéru Nicolasa Caga a Kathleen Turnerovej. Prvým filmom, kde dostala možnosť skutočne predviesť svoje herecké kvality bol POSLEDNÁ ŠANCA (1992). Jej kolega Eric Stolz o nej povedal, že je jednou z najtvrdšie pracujúcich žien, aké poznal vo svojom živote. Po tomto filme sa konečne Helen začali rozprestierať obzory na lepšie časy, no i nadchádzajúce kvalitné projekty ako BOB ROBERTS (1992) Tima Robinsa alebo BOZK SMRTI (1995) Barbeta Schroedera jej ešte stále ponúkali iba vedľajšie role. Helen bola totiž aj vďaka práve bežiacemu úspešnému seriálu "Som do teba blázon" ešte stále považovaná v prvom rade za televíznu herečku.

V roku 1996 ale nastal prudký zlom, keď sa z dobrodružného spektáklu TWISTER stal celosvetový megahit. Jej príjemný a prirodzený herecký prejav si všimol režisér James L. Brooks a ponúkol jej hlavnú rolu po boku Jacka Nicholsona vo filme AS GOOD AS IT GETS (1997). Ten sa stal úspešným nielen medzi divákmi, no zožal i ovácie kritiky a niekoľko oscarových nominácií. Dva Oscary dokonca poputovali hlavným predstaviteľom, a tak sa Helen ocitla medzi hollywoodskou hereckou smotánkou.

Čo sa týka Heleninho osobného života, v roku 1986 si začala dvojročnú romancu s Matthew Broderickom, hereckým partnerom z filmu PROJEKT X (1987) a po ňom sa pre ňu stal tým pravým herec Hank Azaria, slávny to majiteľ hlasu dabujúceho postavičky seriálu "Simpsonovci". Dvojica sa zobrala v júli 1999 a rozviedla sa v decembri 2000.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2017 Serpent Girl
2016 Shots Fired (TV seriál)
2014 Ride
2013 Decoding Annie Parker
Trancers: City of Lost Angels
2012 Sezení
2011 Jock
Surfařka
2010 Zítra snad bude líp
2007 Konečně spolu
2006 Bobby
2005 Zánik Empire Falls (TV film)
2004 Vějíř lady Windermerové
2001 Prokletí žlutozeleného škorpióna
Začalo to jedné žhavé noci
2000 Dr. T a jeho ženy
Po čem ženy touží
Pošli to dál
Trosečník
1998 Twelfth Night, or What You Will (TV film)
Twister: Ride It Out
1997 Lepší už to nebude
1996 Twister
1995 Polibek smrti
1994 Přátelé (TV seriál)
1993 Sexual Healing
V zajetí (TV film)
1992 Bob Roberts
Druhá šance
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Only You
Pan Sobota večer
Trancers III
1991 My Life and Times (TV seriál)
Trancers II
Volání pustiny (TV film)
Vražda v New Hampshire (TV film)
1990 Captain Planet (TV seriál)
1989 Incident na temné řece (TV film)
Nejbližší příbuzenstvo
1988 Míle od domova
Návrat do rodného města
Pulse Pounders
Shooter (TV film)
1987 Projekt X
1986 Narození páně
Peggy Sue se vdává
Žabí princ
1985 Galtar and the Golden Lance (TV seriál)
Holky se chtějí bavit taky
Tranceři
Waiting to Act
1984 Sladká pomsta (TV film)
1983 Bill na vlastních nohou (TV film)
Quarterback Princess (TV film)
Volby srdce (TV film)
1982 Desperate Lives (TV film)
It Takes Two (TV seriál)
St. Elsewhere (TV seriál)
1981 Andělský prach (TV film)
Best Little Girl in the World, The (TV film)
Child Bride of Short Creek (TV film)
I Think I'm Having a Baby (TV film)
Miracle of Kathy Miller, The (TV film)
1979 Transplant (TV film)
1977 Fitzpatricks, The (TV seriál)
Horská dráha
Spell, The (TV film)
1976 Having Babies (TV film)
1975 All Together Now (TV film)
Death Scream (TV film)
Swiss Family Robinson (TV seriál)
Swiss Family Robinson, The (TV film)
1974 Amy Prentiss (TV seriál)
1973 Průkopnice (TV film)

Dokumentární

2005 RSC Meets USA: Working Shakespeare
Where Words Prevail
2004 V záři reflektorů (TV seriál)
2003 Tribeca Film Festival Presents (TV film)
2000 Making of 'Cast Away', The
Making of What Women Want, The
1995 50 Years of Funny Females (TV film)
1993 Wild West, The (TV seriál)

TV pořady

2013 The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2005 Saturday Night Live: The Best of David Spade (TV pořad) - a.z.
2004 TV's Greatest Sidekicks (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Tom Hanks (TV pořad)
NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
74. Annual Academy Awards (TV pořad)
1999 51st Annual Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
71. Annual Academy Awards (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
70. Annual Academy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 The 46th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1989 More You Know, The (TV pořad)
1982 Battle of the Network Stars XIII (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

2014 Ride
2012 Californication (TV seriál)
Biják (S05E09)
2011 Pomsta (TV seriál)
2007 Konečně spolu
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)

Scenáristická filmografie

2014 Ride
2007 Konečně spolu
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(1 462)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace