foto

Kristýna Janáčková

  • nar. 4.9.1981 (35 let)
    Vsetín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kristýna Janáčková se narodila 4. září 1981 ve Vsetíně, tehdejším Československu. Už od dětství toužila po herectví. Nedostala se však na DAMU, takže začala hrát ve zlínském divadle. Stále se však doufala v konzervatoř, takže se tvrdě připravovala na přijímací zkoušku. Odstěhovala se do Prahy a aby si vydělala, začala pracovat ve vinárně Bokovka.

První filmovou příležitostí byla epizodní role v mysteriózním seriálu STRÁŽCE DUŠÍ. Ve stejném roce se ještě objevila v televizním filmu KOBOVA GARÁŽ, který zaznamenal u diváků poměrně slušné ohlasy. V roce 2005 si zahrála postavu princezny Anny v poháce KRÁLOVSTVÍ POTOKŮ, šlo o její první výraznější roli. Asi nejvíce zaujala rolí studentky Kláry v televizním seriálu ĎÁBLOVA LEST. V minulém roce se opět objevila v pohádce - tentokrát O KRÁLOVSTVÍ Z NUDLÍ A ŠTĚSTÍ BEZ KONCE. Zahrála si i v povedém snímku Tomáše Mašína 3 SEZÓNY V PEKLE.

V současnosti ji plně vytěžuje natáčení seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, kde hraje roli bývalé sestřičky Kristýny Tiché. Nutno dodat, že díky tomuto seriálu se dostala do povědomí mnoha fanouškům.

Tomáš "toy79" Přichystal

Herecká filmografie

2015 Přístav (TV seriál)
2012 Helena (TV seriál)
Policajti z centra (TV seriál)
2011 Aféry (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Ďáblova lest (TV film)
O království z nudlí a štěstí bez konce (TV film)
Princezna Ano (TV film)
3 sezóny v pekle
2005 Království potoků (TV film)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2003 Kobova garáž (TV film)
Strážce duší (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace