foto

Ne-Yo

  • nar. 18.10.1982 (33 let)
    Camden, Arkansas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pravým menom Shaffer Chimera Smith nie je iba hercom a tanečníkom ale hlavne tvorí a produkuje hudbu. Má za sebou niekoľko štúdiových albumov. Jeho doposiaľ najväčším filmovým počinom bol snímok Stomp the Yard, kde hral po boku mladého nádejného herca Columbusa Shorta.

Ne-Yo sa narodil 18.10.1979 v americkom Amdane, štát Arkansas. Obaja jeho rodičia sú hudobníci. Keď bol menší, presťahoval sa s matkou do Las Vegas. V roku 2005 sa mu narodil syn Chimere. Neskôr sa však ukázalo, že Chimere nie je jeho biologický syn.

V roku 2007 Ne-Yo otvoril vlastné nahrávacie štúdio Carrington House a založil nahrávaciu spoločnosť Compound Entertainment. V roku 2007 tiež usporiadal spoločne s rockovou skupinou Goo Goo Dolls koncert na podporu prezidentského kandidáta USA, demokrata Baracka Obamu.

Ne-Yo bol v roku 2008 zatknutý kvôli vysokej rýchlosti, dostal 24 hodín verejno prospešných prác.

Zaujímavé je, že Ne-Yo sa na začiatku svojej úspešnej kariéry najprv chcel venovať ilustrovaniu. Dokonca pracoval na animovanom seriály pre Cartoon Network - „What The Bear“. Ne-Yo napísal scenár a nakreslil postavy. V seriály hrala aj jeho originálna hudba.

Cracker

Herecká filmografie

2017 Who Shot the Sheriff ?
2015 The Wiz Live! (TV film)
2012 Red Tails
2011 Světová invaze
2010 Dick Clark's New Year's Rockin' Eve with Ryan Secrest 2011 (TV film)
2007 Divoký Stomp
2006 Electric Company, The (TV seriál)
Nežádej svůj poslední tanec 2
1987 Jump Street 21 (TV seriál)

Dokumentární

2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)

TV pořady

2015 BET Awards 2015 (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2013 MTV Hoods / Moje čtvrť... (TV pořad)
Real, The (TV pořad)
Styled to Rock (TV pořad)
2012 I Heart Radio Music Festival (TV pořad)
Katie (TV pořad)
2012 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2011 Voice, The (TV pořad)
2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2010 2010 American Music Awards (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2005 Nick Cannon Presents Wild 'N Out (TV pořad)
Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
Show Tyry Banksové (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
X Factor, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2000 MTV Cribs (TV pořad)
1997 View, The (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Play Hard (hudební videoklip)
2011 Pitbull featuring Ne-Yo - Give Me Everything (hudební videoklip)
2009 Keri Hilson ft. Kanye West, Ne-Yo - Knock You Down (hudební videoklip)
2007 Rihanna feat. Ne-Yo: Hate That I Love You (hudební videoklip)
2006 Ne-Yo: Sexy Love (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace