foto

Janet Margolin

  • nar. 25.7.1943
    New York City, New York, USA
  • zem. 17.12.1993 (50 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato půvabná herečka se narodila 25.7.1943 v New Yorku. Je dcerou Benjamina Margolina, účetního a zakladatele nadace Nephrosis Foundation (v současnosti Kidney Foundation of New York) a Annette Margolin.

Studovala Akademii múzických umění. V roce 1961, ve věku 18 let, získala roli na Broadwayi ve hře Morrise Westa DAUGHTERS OF SILENCE, za kterou sklidila kladné kritiky, například i od plátku New York Times. Tato role ji otevřela dveře do filmového a televizního šoubyznysu.

Její prvním počinem byl v roce 1962 snímek DAVID AND LISA režiséra Franka Perryho. Objevila se ve filmech Woodyho Allena SEBER PRACHY A ZMIZ a ANNIE HALL. V roce 1968 si zahrála po boku Giny Lollobrigidy v komedii Melvina Franka DOBRÝ DEN, PANÍ CAMPBELLOVÁ. Její poslední filmová role byla ve snímku Krotitelé duchů II z roku 1989. Objevila se v mnoha slavných seriálech jako například COLUMBO, TO JE VRAŽDA NAPSALA nebo STARSKY A HUTCH.

17. prosince 1993, ve věku pouhých 50 let, umírá na rakovinu vaječníků. Zanechala po sobě manžela, filmaře a herce, Teda Wasse a dvě děti.

Ondřej "Saur.us" Javůrek

Herecká filmografie

1990 Columbo: Žonglér - Vražda v Malibu (TV film)
Vražda na dobírku (TV film)
1989 Krotitelé duchů II
1988 Ozvěny války
1987 Milostné hrátky (TV film)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1980 Plutonium Incident, The (TV film)
1979 Poslední objetí
Triangle Factory Fire Scandal, The (TV film)
1977 Annie Hallová
Lanigan's Rabbi (TV seriál)
Martinelli, Outside Man (TV film)
Murder in Peyton Place (TV film)
Sharon: Portrait of a Mistress (TV film)
1976 Lanigan's Rabbi (TV film)
Serpico (TV seriál)
1975 Joe Forrester (TV seriál)
Starsky a Hutch (TV seriál)
S.W.A.T. (TV seriál)
1974 Lucas Tanner (TV seriál)
Planet Earth (TV film)
Police Woman (TV seriál)
Pray for the Wildcats (TV film)
1973 Kriminální oddělení (TV seriál)
The Wide World of Mystery (TV seriál)
Vaše tři minuty uběhly
1972 Family Flight (TV film)
1971 Owen Marshall: Counselor at Law (TV seriál)
The Last Child (TV film)
1970 Interns, The (TV seriál)
1969 Medical Center (TV seriál)
Seber prachy a zmiz
The Young Lawyers (TV seriál)
1968 Dobrý den, paní Campbellová!
The Mod Squad (TV seriál)
1967 Coronet Blue (TV seriál)
Enter Laughing
1966 Nevada Smith
Ojo que espía, El
Ten Blocks on the Camino Real (TV film)
1965 Bus Riley's Back in Town
Morituri
Největší příběh všech dob
1963 Arrest and Trial (TV seriál)
East Side/West Side (TV seriál)
1962 David a Líza
1961 Alcoa Premiere (TV seriál)
Ben Casey (TV seriál)
The Defenders (TV seriál)
1956 The Edge of Night (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace