foto

Michael Stuhlbarg

  • nar. 5.7.1968 (48 let)
    Long Beach, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael Stuhlbarg získal v roce 2005 Drama Desk Award a byl nominován na cenu Tony za svůj výkon ve hře Martina McDonagha The Pillowman v nastudování Johna Crowleyho. Kromě toho byl oceněn také cenami New Dramatists Charles Bowden Actor Award a Elliot Norton Boston Theatre Award. Druhou zmíněnou obdržel za svůj výkon ve hře Long Day's Journey into Night.

Na Broadwayi se objevil i v řadě dalších her, například Saint Joan, Three Men on a Horse, Timon of Athens a The Government Inspector, ve hře Ronalda Harwooda Taking Sides v režii Davida Jonese, Cabaret Sama Mendese a The Invention of Love Toma Stopparda v režii Jacka O'Briana.

V rámci festivalu New York Shakespeare Festival si Stuhlbarg zahrál v celé řadě her, mezi něž patří například Večer tříkrálový či Richard II, ve které si zahrál titulní roli. Objevil se v mnoha hrách po celém New Yorku – ztvárnil například titulní roli v Hamletovi Oskara Eustise, za kterou získal Drama League Award, či hlavní roli ve hře The Voysey Inheritance v režii Davida Warrena, za níž byl nominován na ceny Obie, Callaway a Lucille Lortel Award. Objevil se i ve hře Cymbeline a roli v ní si zopakoval i v jejím nastudování ve Velké Británii. Mezi jeho další hry patří i The Waverly Gallery, Old Wicked Songs, za kterou obdržel cenu Drama League Award, a The Grey Zone.

Když autor poslední zmíněné hry, Tim Blake Nelson, chystal a režíroval její filmovou adaptaci, byl Stuhlbarg k vidění i v ní, ačkoliv tu hrál jinou postavu než v divadle. Mezi jeho další filmy patří například Labyrint lží režiséra Ridleyho Scotta s Leonardem DiCapriem, Dražší než rubíny Boaze Yakina, Afterschool Antonia Campose, který si odbyl premiéru v roce 2008 na festivalech v New Yorku a v Cannes, snímek Duše Paula Giamattiho s Paulem Giamattim a Davidem Strathairnem, a Scorseseho krátká pocta Alfredovi Hitchcockovi The Key to Reserva. Před nedávnem opět navázal se Scoresesem spolupráci při natáčení televizního pilotu Boardwalk Empire.

Zdroj: Palace Pictures

Herecká filmografie

Filmy

2017 Call Me by Your Name
The Shape of Water
2016 Doctor Strange
Doctor Strange - bonusový prodloužený IMAX trailer
Miss Sloane
Příchozí
2015 Miles Ahead
Steve Jobs
Trumbo
2014 Nepohodlný svědek
Tah pěšcem
2013 Jasmíniny slzy
2012 Hitchcock
Lincoln
Muži v černém 3
Sedm psychopatů
2011 Hugo a jeho velký objev
2010 Goldstar, Ohio
2009 Duše Paula Giamattiho
Seriózní muž
2008 Labyrint lží
Po škole
2007 The Key to Reserva
2001 Šedá zóna
1999 Macbeth in Manhattan
Ponorka Hunley (TV film)
1998 Dražší než rubíny

TV seriály

2017 Fargo (TV seriál)
Epizoda 10 (S03E10)
Epizoda 9 (S03E09)
Who Rules the Land of Denial? (S03E08)
další epizody (10)
2016 Transparent (TV seriál)
If I Were a Bell (S03E08)
2015 Transparent (TV seriál)
Grey Green Brown & Copper (S02E10)
2013 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Blues na rozloučenou (S04E12)
Přístav milosti (S04E11)
White Horse Pike (S04E10)
další epizody (8)
2012 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Písky v Margate (S03E12)
Tak napolo... (S03E10)
I dojička má lepší osud (S03E09)
další epizody (8)
2011 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Na ztracené (S02E12)
Broskve z Georgie (S02E10)
Dvě lodě a záchranný člun (S02E08)
další epizody (7)
2010 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Návrat k normálu (S01E12)
Pařížská zeleň (S01E11)
Smaragdové město (S01E10)
další epizody (10)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
Studio 60 (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
1998 Lovná zvěř (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2017 Carvalho’s Journey - vyp.
2014 The New York Review of Books: 50 let
2013 8 x Edward Hopper (TV film)
1988 American Experience (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace