foto

Jennifer Lopez

  • nar. 24.7.1969 (46 let)
    Bronx, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jej matka - učiteľka na základnej škole a otec - počítačový expert si všimli Jenniferine ambície už v jej rannom veku, a tak ju podporili v navštevovaní hodín tanca. Tanec bol tiež tým, čím začínala svoju kariéru a vďaka čomu sa dostala na televízne obrazovky a pódiá. Po účinkovaní v úspešnej televíznej tanečnej show Rosie Perezovej „Flygirls“ sa jej naskytla možnosť hrať v niekoľkých televíznych sitcomoch a až potom prišla prvá výraznejšia rola v celovečernom filme Gregoryho Navy MOJA RODINA (1995). Film bol vysoko hodnotený kritikou a pre Lopezovú znamenal prvý krôčik na cestičke za slávou. Po ňom prišla úloha sexy policajtky a kolegyne Wesleyho Snipesa a Woodyho Harrelsona vo VLAKU PLNOM PEŇAZÍ (1996) a Jennifer tak konečne zažiarila aj v komerčne úspešnom akčnom hitom. To bol samozrejme najdôležitejší okamih, pretože ju tak spoznalo publikum po celom svete.

Kľúčovým a najúspešnejším rokom bol ale až ten nasledujúci - rok 1997. Premiéru mali tri jej filmy, z ktorých všetky sa stali nejakým spôsobom úspešnými. Biografická SELENA (1997), kde Jennifer stvárňovala postavu speváckeho zázraku Seleny z nej nielenže spravil skutočnú filmovú hviezdu, no tiež dokázal, že nemá talent iba pre herectvo, ale aj pre spievanie. Počas nakrúcania sa tiež zblížila s istým Ojanim Noou, s ktorým sa na krátky čas zasnúbila. Druhým úspechom bol kasový trhák ANAKONDA (1997). Kritika ho síce roztrhala na kúsky, no tento dobrodružný skoro-horor sa stal jedným z komerčne najúspešnejších filmov roku. No a tretím filmom bol U-TURN (1997) slávneho Olivera Stona, s ktorým Lopezová zabrúsila do vôd filmu pre náročnejších divákov. V kontexte s rokom 1997 ešte stojí bezpochyby za zmienku, že bola v tomto roku časopisom People zaradená medzi 50 najkrajších ľudí sveta. V súčasnosti je už Jennifer najslávnejšou latinskou herečkou v Hollywode a rovnako veľkého úspechu sa jej podarilo dosiahnuť tiež vo svete populárnej hudby.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2015 Kluk od vedle
Konečně doma
Lila & Eve
Shades of Blue (TV seriál)
2013 Parker
2012 Doba ledová 4: Země v pohybu
Jak porodit a nezbláznit se
2011 Scrat's Continental Crack-Up: Part 2
2010 Záložní plán
2006 Hranice smrti
Vášeň v tanci
2005 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Příšerná tchyně
Žít po svém
2004 Smím prosit?
Táta na plný úvazek
2003 Láska s rizikem
2002 Dost
Krásná pokojská
2001 Policajtka
Svatby podle Mary
2000 Cela
1998 Mravenec Z
Will a Grace (TV seriál)
Zakázané ovoce
1997 Anakonda
Selena
U-Turn
1996 Jack
Krev a víno
1995 Moje rodina
Vlak plný peněz
1994 Hotel Malibu (TV seriál)
South Central (TV seriál)
1993 Havárie letu 7 (TV film)
Second Chances (TV seriál)
1990 In Living Color (TV seriál)
1987 My Little Girl

Dokumentární

2015 Jennifer Lopez: Dance Again
2014 Hollywood Film Awards (TV film)
2012 $ellebrity
2009 Hollywood tančí a zpívá: 1980, 1990, 2000 - a.z.
2007 The New 7 Wonders of the World (TV film)
2004 Michael Jackson: The One (TV film)
N-Word, The - a.z.
2003 Jenifer Lopez: Let's Get Loud (koncert)
Jingle Ball (koncert)
Money Programme: The Fur Is Flying (TV film) - a.z.
50 Sexiest Video Moments (TV film)
2002 Bronze Screen: 100 Years of the Latino Image in American Cinema, The - a.z.
Intimate Portrait: Jennifer Lopez (TV film)
USO Special for the Troops (koncert)
2001 Jennifer Lopez in Concert (koncert)
Rank (TV seriál)
2000 Jennifer Lopez: Feelin' So Good
Style as Substance: Reflections on Tarsem
2000 ALMA Awards
1999 Latin Beat, The (TV film)
Making the Video (TV seriál)
100 Greatest Women of Rock & Roll (TV film)
1998 Secret World of 'Antz', The

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 Lip Sync Battle (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2015 (TV pořad)
Radio Disney Music Awards 2015 (TV pořad)
The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2015 (TV pořad)
2015 American Music Awards (TV pořad)
2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2014 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2013 American Music Awards (TV pořad)
2012 FOX 25th Anniversary Special (TV pořad)
Katie (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
Talk show bez zábran (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2007 Británie má talent (TV pořad)
Dance Life (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
78. Annual Academy Awards (TV pořad)
2005 X Factor, The (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
4Pop (TV pořad)
75. Annual Academy Awards (TV pořad)
2002 American Bandstand's 50th Anniversary Celebration (TV pořad)
American Idol (TV pořad)
Eigo de shabera-night (TV pořad)
Fashion Police (TV pořad)
Nobel Peace Prize Concert (TV pořad)
74. Annual Academy Awards (TV pořad)
2001 MTV Icon: Janet Jackson (TV pořad)
Royal Variety Performance 2001, The (TV pořad)
Teen Choice Awards 2001, The (TV pořad)
28th Annual American Music Awards, The (TV pořad)
73. Annual Academy Awards (TV pořad)
2000 Diary (TV pořad)
GPTV (TV pořad)
Grammy Awards 2000 (TV pořad)
1999 Arista Records' 25th Anniversary Celebration (TV pořad)
taff (TV pořad)
Teen Choice Awards 1999, The (TV pořad)
1998 70. Annual Academy Awards (TV pořad)
1997 Leute heute (TV pořad)
1993 MTV Video Music Awards 1993 (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 E! News (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Jennifer Lopez: First Love (hudební videoklip)
Pitbull featuring Jennifer Lopez & Claudia Leitte - We Are One (hudební videoklip)
Wisin ft. Jennifer Lopez, Ricky Martin - Adrenalina (hudební videoklip)
2013 Jennifer Lopez featuring Pitbull - Live It Up (hudební videoklip)
2012 Flo Rida feat. Jennifer Lopez or May J.: Sweet Spot (hudební videoklip)
Jennifer Lopez featuring Pitbull - Dance Agian (hudební videoklip)
2011 Jennifer Lopez featuring Pitbull - On The Floor (hudební videoklip)
2007 Jennifer Lopez - Qué Hiciste (hudební videoklip)
2003 Jennifer Lopez: The Reel Me (hudební videoklip)
2001 All Star: What's Going On (hudební videoklip)
1996 Janet Jackson: Design of a Decade 1986/1996 (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace