foto

Zach Gilford

  • nar. 14.1.1982 (35 let)
    Evanston, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zachary Gilford se narodil 14. ledna 1982 ve městě Evanston, stát Ilinois. Chodil zde na střední školu v černošské čtvrti, kde také učila jeho matka. Má dvě sestry, Sarah a Elizu. V roce 2004 absolvoval Northwestern University. Už v době střední i vysoké školy hrál v mnoha divadelních představeních.

Jeho první role byla v krátkometrážním filmu HANDBOOK TO CASUAL STALKING. Dále přišla epizodní role v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK. V roce 2006 dostal Zach roli Matta Saracena v seriálu z prostředí amerického fotbalu FRIDAY NIGHT LIGHTS. V tomto serálu se nejdříve ucházel o roli Tima Rigginse, kterou ale dostal jeho kolega Taylor Kitsch. V roce 2006 si zahrál Maxwella McKindera v hororu THE LAST WINTER, o rok později přišla další menší role v hororu OBĚŤ: LOVEC KRVE. V roce 2009 se ukázal ve dvou filmech. Tím prvním bylo drama DARE, vyprávějící o třech studentech posledního ročníku střední školy, v druhém filmu si zahrál Adama Daviese v romantickém filmu ABSOLVENTKA s Alexis Bledel.

Zach ve svém volném čase rád hrál americký fotbal, ale po zlomenině nohy už se mu nevěnuje. Je velký basketbalový fanoušek, má rád Michaela Jordana. Také velice rád cestuje a patří k jedním z hlavních vůdců sdružení Cesty za dobrodružstvím pro mládež od roku 2003.

Táňa "Taninaca" S.

Herecká filmografie

Filmy

2015 Stanistan (TV film)
2014 Očista: Anarchie
Zrození ďábla
2013 Crazy Kind of Love
Konečná
2012 In Our Nature
2011 Answers to Nothing
2010 Matadors (TV film)
The River Why
2009 Absolventka
Dare
2007 Oběť: Lovec krve
2006 Last Winter, The
2003 Handbook to Casual Stalking

TV seriály

2016 The Family (TV seriál)
2013 Tim and Eric's Bedtime Stories (TV seriál)
2012 Doktorka podsvětí (TV seriál)
2011 Off the Map (TV seriál)
2006 Světla páteční noci (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)

TV pořady

2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace