foto

Taylor Swift

  • nar. 13.12.1989 (26 let)
    Reading, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Taylor Swift je vzorom pre milióny dievčat. Okrem úspechov, ktoré slávi na hudobnej scéne, sa pomaly prediera nahor aj na filmovej.
Taylor, hoci je u nás populárna len krátko, sa začala v hudobnom biznise presadzovať už ako šestnásťročná, keď vydala svoj prvý album. Mladá blondínka z Pensylvánie si zamilovala ešte v puberte gitaru, spev a country a tvrdo pracovala na svojom sne živiť sa hudbou. Hru na gitaru trénovala v dvanástich až do krvi, ba dokonca o rok neskôr presvedčila rodičov, aby sa presťahovali do mekky country hudby – amerického Nashvillu. Pomohlo to – veď v roku 2009 si Taylor vybojovala titul najpredávanejšej speváčky v Spojených štátoch.
Napriek hviezdnej kariére mladej speváčke nenarástol povestný celebritný hrebienok a naďalej stojí nohami pevne na zemi. Z 52. ročníka udeľovania Grammy v Los Angeles si odniesla štyri zlaté gramofóniky, vrátane najprestížnejšej ceny za album roka s názvom Fearless. Jej pesnička z albumu Today Was a Fairytale sa nachádza na soundtracku k romantickej komédii Valentín (2010), kde si zahrala malú úlohu.
Aj keď jej príroda nenadelila kypré ženské tvary, o to viac jej pridelila talentu, a tak uvidíme, ako si táto mladá dáma zvykne na nové filmové úlohy, ktoré sa jej po ovládnutí hudobnej scény hrnú.

Lukas "luksharas" Mezey

Herecká filmografie

2014 Dárce
2012 Lorax
2011 Nová holka (TV seriál)
2010 Na sv. Valentýna
2009 Hannah Montana
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)

Dokumentární

2011 Taylor Swift: Speak Now World Tour Live (koncert)
2010 Hope For Haiti Now (koncert)
Taylor Swift: Journey to Fearless (TV seriál)

TV pořady

2016 Grammy Awards 2016 (TV pořad)
2015 GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2015 (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The BRIT Awards 2015 (TV pořad)
2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards - Pre-Show (TV pořad)
2014 Devět dní a nocí Eda Sheerana (TV pořad)
Grammy Awards 2014 (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2014 American Music Awards (TV pořad)
2014 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
2013 Grammy Awards 2013 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
2013 American Music Awards (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2012 Annual Crafts & Arts Contest, The (TV pořad)
Billboard Music Awards 2012 (TV pořad)
Katie (TV pořad)
MTV Europe Music Awards 2012 (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
2012 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)
The Voice (TV pořad)
2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
Taylor Swift: Speak Now (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2010 (TV pořad)
2010 American Music Awards (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
The Jay Leno Show (TV pořad)
2007 Británie má talent (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
CMT Crossroads (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Later with Jools Holland (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1990 Fórky a vtípky (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 Children in Need (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Kanye West - Famous (hudební videoklip)
2015 Taylor Swift - Bad Blood (hudební videoklip)
Taylor Swift - Style (hudební videoklip)
Taylor Swift - Wildest Dreams (hudební videoklip)
2014 Taylor Swift - Blank Space (hudební videoklip)
Taylor Swift: Shake It Off (hudební videoklip)
2013 Taylor Swift - Everything Has Changed ft. Ed Sheeran (hudební videoklip)
Taylor Swift - I'd Lie (hudební videoklip)
Taylor Swift: 22 (hudební videoklip)
2012 Taylor Swift - Enchanted (hudební videoklip)
Taylor Swift: I Knew You Were Trouble (hudební videoklip)
Taylor Swift - Santa Baby (hudební videoklip)
2011 Taylor Swift - Back To December (hudební videoklip)
Taylor Swift: Mean (hudební videoklip)
2009 Taylor Swift - Our Song (hudební videoklip)
2008 Taylor Swift - You Belong With Me (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2011 Taylor Swift: Speak Now World Tour Live (koncert)

Hudební videoklipy

2015 Taylor Swift - Bad Blood (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2011 Taylor Swift: Speak Now World Tour Live (koncert)

Hudební videoklipy

2015 Taylor Swift - Bad Blood (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(88)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace