foto

Fred Melamed

  • nar. 13.5.1956 (60 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Fred Melamed si v průběhu své kariéry vyzkoušel působivé rozpětí rolí a svůj hlas také propůjčil celé řadě pořadů.

Mezi jeho celovečerní snímky patří například film Petera Yatese Podezřelý, snímek Leonarda Nimoye Být dobrou matkou, filmy Marshalla Brickmana Nemocný láskou a Vražedné hry, a celá řada filmů Woodyho Allena, mimo jiné Hana a její sestry, Zlaté časy rádia, Jiná žena, Zločiny a poklesky, Stíny a mlha, Manželé a manželky či Hollywood ending.

Melamed vystudoval Hampshire College a Yale School of Drama, kterou navštěvoval společně s dalšími oblíbenými herci bratří Coenů Frances McDormand, Johnem Turturro a Katherine Borowitz (která se objevuje i ve filmu Seriózní muž). Na Yale si zahrál v hrách jako God's Smoke, Doktor Faustus nebo Benten Kozo. Od té doby byl členem divadelních společností Minneapolis Guthrie Theatre Company a Kennedy Center's Shakespeare & Company, a na Broadwayi si měl možnost zahrát ve hře Amadeus v režii sira Petera Halla.

Jakožto dabér a komentátor se podílel na doslova tisících různých televizních pořadů, dokumentů, reklam či dalších nahrávek. S jeho hlasem byly spojené například reklamy společnosti Mercedes-Benz, upoutávky na Olympiádu, komentoval pořady na stanicích National Geographic, CBS Sports či USA Network a daboval také seriál společnosti Disney Gargoyles.

Zdroj: Palace Pictures

Herecká filmografie

Filmy

2017 Brawl In Cell Block 99
Lemon
2016 Ave, Caesar!
Pasažéři
2015 Kosti a skalp
Raise The ToyGantic
2014 Get On Up - Příběh Jamese Browna
Láska po anglicku
2013 Blumenthal
HairBrained
Hlas
2012 Diktátor
Fred Won't Move Out
2009 Seriózní muž
2002 Hollywood v koncích
1992 Manželé a manželky
1991 Stíny a mlha
1989 Zločiny a poklesky
1988 Být dobrou matkou
Jiná žena
Nenechavé prsty
1987 Ishtar
Podezřelý
Sukničkář
Zlaté časy rádia
1986 Hana a její sestry
Mise
Vražedné hry
1983 Nemocný láskou

TV seriály

2017 Fargo (TV seriál)
The Law of Non-Contradiction (S03E03)
Principle of Restricted Choice (S03E02)
Law of Vacant Places (S03E01)
Trial & Error (TV seriál)
A Change in Defense (E08)
The Case Gets Bigger (E07)
2016 Brooklyn 99 (TV seriál)
Skyfire Cycle (S04E08)
Lady Dynamite (TV seriál)
The Detour (TV seriál)
2015 Blunt Talk - Plané řeči (TV seriál)
Casual (TV seriál)
Girls (TV seriál)
Tad a Loreen a Avi a Shanaz (S04E08)
2014 Benched (TV seriál)
2013 The Crazy Ones (TV seriál)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
2006 Super zvířátka (TV seriál)
2000 Larry, kroť se (TV seriál)
1999 Courage the Cowardly Dog (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Dokumentární

2015 The Dark Side
2004 In Search of Shakespeare (TV seriál)
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace