foto

Jakub Gottwald

  • nar. 18.10.1984 (31 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Jako spousta kluků jsem chtěl být popelářem či hasičem."

Jakub Gottwald se narodil 18. října roku 1984 v Brně. Když byl ve středním věku, začal navštěvovat dramatický kroužek ve svém rodném městě. Kvůli shodnému příjmení s prvním komunistickým prezidentem si Jakuba dobírali spolužáci, dokud je nezačal ignorovat a je to přestalo bavit. Také vystudoval školu DAMU v Praze. Aktuálně pracuje pro společnost BST jako dabér.

Poprvé si lidé Jakuba zapamatovali, když se zalíbil tvůrcům populárního českého seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, ačkoliv v té době již daboval. V seriálu začal vystupovat jako zdravotní bratr Kryštof a následovně se objevil i v ještě populárnějším seriálu COMEBACK.

Mezi Jakubovy koníčky patří horolezectví, ačkoliv - jak sám uvádí - mu to příliš nejde. Má dceru Zošu. Rád sportuje a mezi jeho přednosti patří běh.

Martin "StrYke" Mihula

Herecká filmografie

2016 Menandros & Thaïs
2015 Laputa
Všechny moje lásky (TV seriál)
2014 Potravní řetězec (studentský film)
Syndrom léta
2013 Sanitka 2 (TV seriál)
2010 Dešťová víla
Vodník a Karolínka (TV film)
2009 Julie miluje Shakespeara (studentský film)
Pomodlím Tě aneb v noci lilo
2008 Comeback (TV seriál)
Expozitura (TV seriál)
2007 O uloupené divožence (TV film)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2008 Film o filmu Děšťová víla (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace