foto

Vanda Károlyi Konečná

  • nar. 5.1.1972 (44 let)
    Prešov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vanda Konečná Narodila se 5. ledna 1972 v Prešově. Vystudovala hudebně dramatický obor na konzervatoři v Košicích, při studiu působila v divadle v Košicích. Moderovala dětské a zábavné pořady ve slovenské televizi, uváděla společenské akce, objevila se v televizních inscenacích a pohádkách.

Třináct let hrála v divadle v Košicích, ale uvědomila si, že nechce být herečkou jen jedné scény. Na Slovensku moc příležitostí nebylo, zatímco z Čech začaly chodit zajímavé nabídky. Česky mluví  perfektně, protože její otec pochází z Čech. Začínala dabingem, pak dostávala role v televizních seriálech. V seriálu Znamení koně si zahrála nešťastnou veterinářku, objevila se i v sérii Soukromé pasti a Nevinné lži.

Často vystupuje v muzikálech -  vidět jsme ji mohli v muzikálu Jeptišky, Pomáda, Monte Cristo, Dracula, Adéla ještě nevečeřela či Cikáni jdou do nebe, kde na sebe upozornila rolí cikánky Rady. Účinkuje v úspěšné divadelní hře Tančírna v Divadle Radka Brzobohatého. Věnuje se dabingu a namlouvání reklamních spotů. Byla vdaná za právníka Alexandra Karolyiho, se kterým má dceru Lauru.

Eva "anitae" U.

Herecká filmografie

2015 Fotograf
2014 Andělé všedního dne
2013 Happy End (amatérský film)
Nevinné lži (TV seriál)
Pod hladinou (E01)
Sanitka 2 (TV seriál)
2012 Policajti z centra (TV seriál)
2011 O mé rodině a jiných mrtvolách (TV seriál)
Znamení koně (TV seriál)
2010 Bludičky (TV film)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Ošklivka Katka (TV seriál)
Soukromé pasti (TV seriál)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nechceš mi něco říct? (S01E40)
To horké léto v Marienbadu (TV film)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nechci vás ztratit (S01E11)
Neřeš a žij (S01E08)
Nejsem tady šťastná (S01E06)
Obejmi mě, prosím (S01E03)
Zamilovaní nemají hlad (S01E02)
další epizody
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
2002 Monte Cristo (divadelní záznam)

TV pořady

2011 Vínečko (TV pořad)
2001 Vabank (TV pořad)
1999 Kaviareň Slávia (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2013 Happy End (amatérský film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace