foto

Stacy Keach

  • nar. 2.6.1941 (75 let)
    Savannah, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stacy Keach Jr. se narodil 2. června 1941 v Savannah v Georgii. Jeho rodiče vyprávějí, že v době Stacyho narození byl v jejich malém domě malinký požár, což považovali jao za znamení, že "někdo zvláštní přichází na svět". Jen je otázkou, zda to bylo znamení dobré či špatné.

V roce 1942 se otec Keach Sr. přestěhoval do Pasadeny (Kalifornie), kde pracoval jako herec a režisér, a svou rodinu vzal s sebou. Byl to úspěšný herec, scénárista a ředitel působící přes padesát let a byl to také výborný manžel a otec, který poskytoval Stacymu Jr. i jeho bratru Jamesovi skvělé zázemí.

Stacy Jr. po střední škole vystudoval University of California a Yale University School of Drama a poté také London Academy of Music and Dramatic Art. V roce 1965 debutoval na Brodwayi ve hře DANTON'S DEATH a také se objevil ve hrách THE COUNTRY WIFE, THE CAUCASIAN CHALC CIRCLE, KING LEAR, INDIANS, MACBIRD, HAMLET a v mnoha dalších, za které obdržel několik ocenění. zahrál si v několika seriálech, jako například v úspěšné sérii MICKEY SPILLANE'S MIKE HAMMER. Vyhrál cenu Zlatý Glóbus a nominaci na cenu Emmy za ztvárnění Hemingwaye v televizním filmu stejného jména. Hrál také Tita v televizní sérii TITUS. Často mluví komentář k přírodopisným filmům pro stanice Nova, National Geographic a The Discovery Channel.

Stále hraje ve významných divadelních hrách, za který obdržel několik dalších ocenění jako Helen Hayes Award a New York Drama Desk Award. Je členem několika hereckých spolků. Celkově má za sebou kolem 160 filmových a televizních rolí.

V roce 1984 byl zadržen při pašování kokainu do Velké Britálnie, za což strávil půl roku ve věznici Reading Prison, což se mu mohl ohodit při natáčení PRISON BREAKu. Byl třikrát ženatý a má dvě děti.

Anna "annickka" P.

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Life and Death of John Gotti
2016 Cell
Zlato
2015 Periphery
Sam
Truth
2014 Letadla: Vitamočka - Letecká show
Letadla 2: Hasiči a záchranáři
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
Zůstaň se mnou
2013 Letadla
Nebraska
Ooga Booga
2012 Architect, The
Bourneův odkaz
Great Chameleon, The
2011 Cellmates
Hindenburg (TV film)
Jerusalem Countdown
Vyvolávač blesků
2010 Machete
Portal, The
Sammyho dobrodružství 3D
The Aristofrogs
2009 Assistants, The
Asteroid Kassandra (TV film)
Bad Game, The
Boxer
Chicago Overcoat
Imbued
2008 Hledá se chůva (TV film)
Návrat osamělého jezdce (TV film)
V ringu smrti (TV film)
W.
2007 Honeydripper
Prison Break: The Road to Freedom (TV film)
2006 Come Early Morning
Černovous (TV film)
Death Row (TV film)
Jesus, Mary and Joey
Opuštěný kaňon (TV film)
Smrtelná nákaza (TV film)
2005 Keep Your Distance
Man with the Screaming Brain
2004 Caught in the Headlights
Galaxy Hunter
Hollow, The
Padrino, El
2003 Ledový zásah (TV film)
Mike Hammer: Song Bird
Operation Balikatan
Wie tauscht man seine Eltern um? (TV film)
Zázrační pejsci (TV film)
2002 Věřte, nevěřte (TV film)
2001 Birds of Passage
Oheň z nebe (TV film)
Sluneční bouře
2000 Domobrana
Milosrdné ulice
Nízký přelet
Odvážná láska (TV film)
Unshackled
1999 Kukuřičné děti 6: Návrat Izáka
Strach přichází potichu
1998 Kult hákového kříže
1997 Epidemie
Legenda o ztracené hrobce (TV film)
Smrtelný experiment (TV film)
The Sea Wolf
1996 Kořist jaguára
Stopař (TV film)
Útěk z L.A.
1995 Amanda & the Alien (TV film)
Mladý Ivanhoe (TV film)
Texas (TV film)
1994 Město zločinu
Proti své vůli (TV film)
Souboj policajtů
Trust in Me
1993 Batman a fantom
Body Bags: Historky z márnice (TV film)
Nezdolná síla (TV film)
Rio Diablo (TV film)
Sunset Grill
1992 Lincoln & Seward (TV film)
Tiché hřmění (TV film)
1991 Milena
Operace Žralok (TV film)
1990 Exterminátor
Falešná identita
1989 Forgotten, The (TV film)
Mike Hammer: Murder Takes All (TV film)
The 16th Annual Daytime Emmy Awards
1987 Ultraman: The Adventure Begins (TV film)
1986 Důvěrní cizinci (TV film)
Návrat Mika Hammera (TV film)
1984 More Than Murder (TV film)
1983 Murder Me, Murder You (TV film)
Princess Daisy (TV film)
1982 Butterfly
Ta mistrovská sezona
Wait Until Dark (TV film)
1981 Cheech and Chong: Nice Dreams
Silniční hry
1980 Nezaručená zpráva o válce (TV film)
Ninth Configuration, The
Portrait of a Rebel: The Remarkable Mrs. Sanger (TV film)
Psanci
1978 Dvě osamělé duše
Kanibalové 2
Ponorka na dně
Poslední útok
Stoupat jak dým
1977 Diary of a Young Comic (TV film)
Ježíš Nazaretský (TV film)
Soupeři
Squeeze, The
1976 Dynasty (TV film)
Esecutori, Gli
Killer Inside Me, The
1975 Hamburger Hamlet
Nevhodné chování
1974 All the Kind Strangers (TV film)
Antigone (TV film)
Luther
Pohled společnosti Parallax
Snadný výdělek
Watched!
1973 Drsná Oklahoma
Man of Destiny, The (TV film)
Wilbur and Orville: The First to Fly
1972 Nadmuté město
Novodobí centurioni
Particular Men (TV film)
Život a doba soudce Roye Beana
1971 Doc
1970 Brewster McCloud
End of the Road
The Traveling Executioner
1968 Srdce je osamělý lovec
1967 The Winter's Tale (TV film)
1963 Island of Love

TV seriály

2016 Ray Donovan (TV seriál)
Texasan (S04E08)
Norman zachraňuje svět (S04E07)
Simpsonovi (TV seriál)
Havana Wild Weekend (S28E07)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Confessions (S07E09)
2015 Crowded (TV seriál)
Hunt the Truth (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Čekání na Duffmana (S26E17)
Bartův nový kamarád (S26E11)
2014 Enlisted (TV seriál)
2013 Brooklyn 99 (TV seriál)
Old School (S01E08)
Sean Saves the World (TV seriál)
2012 The Neighbors (TV seriál)
2011 Lights Out (TV seriál)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
2007 Útěk z vězení (TV seriál)
Zlá krev (S02E17)
2006 Simpsonovi (TV seriál)
Manželská poradna (S17E22)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál) - herec, a.z.
Bolshoi Booze (S02E11) - a.z.
Otis (S02E02)
Štvanice (S02E01)
další epizody (12)
2005 Útěk z vězení (TV seriál)
Konec tunelu (S01E13)
Jeden z kola ven (S01E12)
Další do hry (S01E11)
další epizody (13)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Starý zbabělec (S14E19)
2002 Rods! (TV seriál)
Vzkvétající město (TV seriál)
2001 Simpsonovi (TV seriál)
Homer drží hladovku (S12E15)
2000 Titus (TV seriál)
1999 Savage Seas (TV seriál)
1998 Savage Earth (TV seriál)
1997 Detektiv Mike Hammer (TV seriál)
Die Gang (TV seriál)
1991 Záhady temné džungle (TV seriál)
1988 Hemingway (TV seriál)
1984 Mike Hammer (TV seriál)
Mistral's Daughter (TV seriál)
1982 Modrá a šedá (TV seriál)
1975 Caribe (TV seriál)

Dokumentární

2017 A Direct Action Story
2015 Banned Alive! The Rise and Fall of Italian Cannibal Movies - a.z.
Out of the Box: Ending the Cycle of Incarceration - vyp.
2007 Americká nenasytnost (TV seriál)
Příběh Pixaru
2006 Galapágy (TV seriál)
Vojenské letouny (TV seriál) - vyp.
2003 Sasquatch: Legend Meets Science (TV film)
2002 Great Projects: The Building of America (TV film)
Pia Zadora: The E! True Hollywood Story (TV film)
2001 Making of 'Mercy Streets', The
Warship (TV film)
2000 David Carradine: The E! True Hollywood Story (TV film)
Tesla - pán blesků (TV film)
1999 Dolphins: The Wild Side (TV film)
Olympic Glory
1998 Sea Monsters: Search for the Giant Squid (TV film)
1997 Mysteries of Deep Space (TV film)
Sopka: Přírodní peklo (TV film)
Titanic's Lost Sister, The (TV film)
1996 Plague Fighters (TV film)
The World's Most Dangerous Animals (TV film) - vyp.
The World's Most Dangerous Animals III (TV film) - vyp.
1994 True Stories (TV seriál) - vyp.
1993 Warren Oates: Across the Border
Working with Orson Welles
Ztracené lodě Guadalcanalu (TV film)
1992 Lincoln (TV film)
1991 Haunted Lives: True Ghost Stories (TV seriál) - vyp.
1990 Lindbergh
1979 Search for Solutions, The
1975 James Dean: The First American Teenager (TV film)
1974 Nova (TV seriál)
One by One

TV pořady

2016 Must See TV: A Tribute to James Burrows (TV pořad)
2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
1999 Nejúžasnější videa světa (TV pořad)
1990 Night of 100 Stars III (TV pořad)
1989 Circus of the Stars #14 (TV pořad)
1988 The 40th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1986 The 38th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1984 The 36th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

1980 Psanci

Režijní filmografie

Filmy

1976 Six Characters in Search of an Author (TV film)
1973 Incident at Vichy (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace