foto

Damián Szifrón

  • nar. 9.7.1975 (41 let)
    Ramos Mejía, La Matanza, Gran Buenos Aires, Argentina
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Damián Szifrón (1975, Ramos Mejía, Buenos Aires, Argentina) absolvoval filmová studia na Universidad del Cine v argentinské metropoli. V letech 2002-03 produkoval, psal a režíroval dvě série ceněného seriálu Los simuladores, které posléze zakoupilo Sony International a vytvořilo verzi mexickou, chilskou, ruskou a španělskou. S debutem El fondo del mar získal mimo jiné cenu pro nejlepší latinskoamerický film a Cenu FIPRESCI na domácím festivalu v Mar del Plata a Zvláštní uznání v San Sebastiánu. V roce 2005 napsal scénář a režíroval policejní komedii Tiempo de valientes. O rok později vytvořil a režíroval seriál Hermanos y detectives, který byl předělán do španělské, mexické, chilské, italské, turecké a ruské verze.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2014 Divoké historky
2005 Tiempo de valientes
2003 Fondo del mar, El
1999 Últimos días, Los
1998 Punto muerto

TV seriály

2006 Bratři a detektivové (TV seriál)
2002 Simuladores, Los (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace