foto

Dan Stevens

  • nar. 10.10.1982 (34 let)
    Croydon, Surrey, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Britský televizní a filmový herec, narozen 10. října 1982. Jak dítě byl adoptován a prožil bouřlivé dětství. Posléze studoval angličtinu na Univerzitě v Cambridgi, kde se začal věnovat herectví. Pracoval v divadlech v Anglii i v USA, často spolupracoval s režisérem Peter Hallem. Za svou roli Orlanda v Jak se vám líbí byl v roce 2005 nominován na Cenu Iana Charlesona.

V roce 2006 získal roli Nicka Guesta v seriálu BBC THE LINE OF BEAUTY. V tomtéž roce se objevil po boku Judy Dench v divadelní hře Hay Fever režírované Sirem Peter Hallem. Mezi jeho další úspěchy se řadí role Edwarda Ferrase v seriálu ROZUM A CIT. Mohli jsme ho také vidět v televizní detektivce NEMESIS (předlohu napsala Agatha Christie). Mimo jiné namluvil řadu audioknih jako například Wolf Hall nebo War Horse. Objevuje se pravidelně v historickém seriálu DOWNTON ABBEY.

Dan Stevens je ženatý a má dceru Willow.

Katerina "KockaMicka" Klimova

Herecká filmografie

Filmy

2018 Apostle
2017 Kráska a zvíře
Permission
2016 Colossal
Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer
The Ticket
2015 Criminal Activities
2014 Mezi náhrobními kameny
Noc v muzeu: Tajemství hrobky
Švec
The Guest
2013 Léto v únoru
WikiLeaks
2012 Upírky
2009 Hilda
Návrat mrtvých (TV film)
2007 Maxwell (TV film)
Slečna Marplová: Nemesis (TV film)
2006 Drákulův polibek (TV film)
2004 Frankenstein (TV film)

TV seriály

2017 Legion (TV seriál)
Chapter 8 (E08)
Chapter 7 (E07)
Chapter 6 (E06)
další epizody (8)
2016 High Maintenance (TV seriál)
2015 Supermansion (TV seriál)
2012 Panství Downton (TV seriál)
A Journey to the Highlands (S03E09)
Episode #3.8 (S03E08)
Episode #3.7 (S03E07)
další epizody (9)
Zelený servis (TV seriál)
2011 Panství Downton (TV seriál)
Christmas at Downton Abbey (S02E09)
Episode #2.8 (S02E08)
Episode #2.7 (S02E07)
další epizody (9)
2010 Panství Downton (TV seriál)
Episode #1.7 (S01E07)
Episode #1.6 (S01E06)
Episode #1.5 (S01E05)
další epizody (7)
2008 Rozum a cit (TV seriál)
2006 The Line of Beauty (TV seriál)
2004 Slečna Marplová (TV seriál)

Dokumentární

2011 Panství Downton: Pohled do zákulisí (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace