foto

Dan Stevens

  • nar. 10.10.1982 (33 let)
    Croydon, Surrey, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Britský televizní a filmový herec, narozen 10. října 1982. Jak dítě byl adoptován a prožil bouřlivé dětství. Posléze studoval angličtinu na Univerzitě v Cambridgi, kde se začal věnovat herectví. Pracoval v divadlech v Anglii i v USA, často spolupracoval s režisérem Peter Hallem. Za svou roli Orlanda v Jak se vám líbí byl v roce 2005 nominován na Cenu Iana Charlesona.

V roce 2006 získal roli Nicka Guesta v seriálu BBC THE LINE OF BEAUTY. V tomtéž roce se objevil po boku Judy Dench v divadelní hře Hay Fever režírované Sirem Peter Hallem. Mezi jeho další úspěchy se řadí role Edwarda Ferrase v seriálu ROZUM A CIT. Mohli jsme ho také vidět v televizní detektivce NEMESIS (předlohu napsala Agatha Christie). Mimo jiné namluvil řadu audioknih jako například Wolf Hall nebo War Horse. Objevuje se pravidelně v historickém seriálu DOWNTON ABBEY.

Dan Stevens je ženatý a má dceru Willow.

Katerina "KockaMicka" Klimova

Herecká filmografie

2017 Kráska a zvíře
Legion (TV film)
Oppenheimer Strategies
2016 Colossal
The Ticket
2015 Criminal Activities
Supermansion (TV seriál)
2014 Mezi náhrobními kameny
Noc v muzeu: Tajemství hrobky
The Cobbler
The Guest
2013 Léto v únoru
WikiLeaks
2012 High Maintenance (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
A Journey to the Highlands (S03E09)
Episode #3.8 (S03E08)
Episode #3.7 (S03E07)
Episode #3.6 (S03E06)
Episode #3.5 (S03E05)
další epizody
Upírky
2011 Panství Downton (TV seriál)
Christmas at Downton Abbey (S02E09)
Episode #2.8 (S02E08)
Episode #2.7 (S02E07)
Episode #2.6 (S02E06)
Episode #2.5 (S02E05)
další epizody
2010 Panství Downton (TV seriál)
Episode #1.7 (S01E07)
Episode #1.6 (S01E06)
Episode #1.5 (S01E05)
Episode #1.4 (S01E04)
Episode #1.3 (S01E03)
další epizody
2009 Hilda
Návrat mrtvých (TV film)
2008 Rozum a cit (TV seriál)
2007 Maxwell (TV film)
Slečna Marplová: Nemesis (TV film)
2006 Drákulův polibek (TV film)
The Line of Beauty (TV seriál)
2004 Frankenstein (TV film)
Slečna Marplová (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace