foto

Zdeněk Jiráský

  • nar. 24.1.1969 (47 let)
    Jičín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zdeněk Jiráský se narodil 24. ledna 1969 v Jičíně a v letech 1998 až 2004 studoval na katedře scenáristiky a dramaturgie FAMU. Dlouhá léta se věnoval hlavně dokumentární tvorbě pro Českou televizi, kde natočil řadu zajmavých filmů (NEOHROŽENÍ OHROŽENÍ, ASÁK, SLADKÉ MÁMENÍ, MIZEJÍCÍ PRAHA, CO SE KÝČE TÝČE).

V roce 1996 pracoval jako asistent režie při natáčení filmu LEA. Pro společnost Febio natočil několik cestopisných dokumentů a jako scénárista spolupracoval na seriálu TV Prima LETIŠTĚ.

Snímek POUPATA, který získal v roce 2012 čtyři České lvy, je jeho hraným debutem. Za scénář k filmu získal také cenu Filmové nadace RWE & Barrandov Studio a též Českého lva za režii.

Milan "boblig" Kvasnička

Režijní filmografie

2014 V tichu
2013 Škoda lásky (TV seriál)
2011 Poupata

Dokumentární

2015 Můj pokus o mistrovský opus (TV seriál)
2012 Jagellonci (TV film)
2010 Asák (TV film)
Sladké mámení
2009 Krušné domovy (TV film)
Neohrožení ohrožení (TV film)
2008 Co se kýče týče (TV film)
Mizející Praha (TV film)
2002 Stavby, povodně a rekonstrukce v historii Karlova mostu (TV film)

Scenáristická filmografie

2014 V tichu
2011 Poupata

Herecká filmografie

TV pořady

2012 Český lev 2011 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace