foto

Andy Fehu

  • nar. 16.1.1986 (30 let)
    Polička, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Andy Fehu (1986) je v rámci celovečerních filmů debutující režisér, přesto minimálně v české amatérské a poloprofesionální filmové scéně představuje personu, kterou nelze jednoduše minout. Jeho krátké filmy, ze kterých lze jmenovat například snímky Slepá kolej (2005) a Mikulášská (2006), se často nevyhýbaly sžíravé společenské kritice. Jeho pozdější počiny si však stále častěji ozvláštňujícím způsobem pohrávají s konvencemi hororu. Ve snímku Andyho film (2009) varioval neotřelým způsobem kategorii found footage filmů, později zase zajímavě začlenil fantaskní prvky do filmu Jež (2011). V současné době dokončuje bakalářské studium na katedře střihové skladby FAMU. Jeho celovečerní debut Nenasytná Tiffany (2015) je nevyhnutelným stvrzením, že máme co do činění s výrazným talentem českého filmu, z jehož tvorby sálá silný autorský rukopis, aniž by byl tvůrce poplatný laciným a pomíjivým trendům.

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

2016 Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Epizoda 11 (S02E11)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Finančák (S02E08)
Číňan 2 (S02E07)
další epizody
2015 Nenasytná Tiffany
2013 Cirgula (studentský film)
2011 Jež (studentský film)
2009 Andyho film (amatérský film)
2008 Společné výlety do okolí (amatérský film)
Vesnická zábava (amatérský film)
2007 FAFU (amatérský film)
Nerozluštitelná záhada užívání si (amatérský film)
2006 Co se divíš? (amatérský film)
Mikulášská (amatérský film)
2005 Slepá kolej (amatérský film)
Vytrženo z kontextu (amatérský film)

Střihačská filmografie

2016 Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Finančák (S02E08)
Číňan 2 (S02E07)
Dvojče (S02E06)
Auto z Reichu (S02E05)
Akce Čistka (S02E04)
další epizody
2015 Pizza Boy (TV seriál)
Matka (E08)
Kauza Boris (E07)
Rande (E05)
Vilém (E03)

Scenáristická filmografie

2015 Nenasytná Tiffany
2013 Cirgula (studentský film)
2009 Andyho film (amatérský film)

Kameramanská filmografie

2013 Cirgula (studentský film)
2009 Andyho film (amatérský film)

Dokumentární

2012 Rok bez Magora

Herecká filmografie

TV pořady

2016 Ceny české filmové kritiky 2015 (TV pořad) - a.z.

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace