foto

Ashley Benson

  • nar. 18.12.1989 (26 let)
    Long Beach, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ashley Victoria Benson se narodila 18. prosince 1989 v Long Beach v Californiii. Již od tří let tancovala hip-hop, jazz a balet, ve čtyřech letech si začala užívat zpívání a již tak malá zpívala v kostele před 2500 lidmi. V pěti letech se ojevovala v katalozích a v osmi letech začala pracovat s modelingovou společností The Ford Modeling Agency.

V roce 1999 si začala budovat svoji hereckou kariéru. Účinkovala v mnoha reklamách a velmi rychle přeskočila od reklamy k filmu a televizi. V roce 2004 podepsala tříletou smlouvu na roli Abigail "Abby" Deveraux v seriálu TAK JDE ČAS, v roce 2007 už ale pokračovat nechtěla, protože filmování na ni bylo náročné a neměla žádné volno.

Ashley se objevila v mnoha epizodních rolích, za zmínku stojí seriály LOVCI DUCHŮ, SEDMÉ NEBE, OC či KRIMINÁLKA MIAMI. A ani film jí nebyl cizí, pracovala na BRAVO, GIRLS: HURÁ DO TOHO! nebo PŘES NOC TŘICÍTKOU. V roce 2009 hrála po dobu 12-ti epizod dceru hlavní postavy v seriálu EASTWICK.

V současné době ztvárňuje Hannu Marin v seriálu PRETTY LITTLE LIARS, založeném na knižní předloze od Sary Shepard a občas si odskočí natočit i film. Poslední co natočila, byl televizní film CHRISTMAS CUPID, kde si zahrála společně s Chadem Michael Murraym.

Když má Ashley zrovna volno, což se moc nestává, ráda tancuje, zpívá, baví se s přáteli a stará se o svého mazlíčka, pejska Chloe.

Tomgellar

Herecká filmografie

2016 A Visit from the Goon Squad (TV film)
Elvis & Nixon
Chronically Metropolitan
2015 Barely Famous (TV seriál)
Pixely
Ratter
2013 Hey Tucker! (TV seriál)
Ravenswood (TV seriál)
2012 Spring Breakers
2010 Prolhané krásky (TV seriál)
Vánoční duch (TV film)
2009 Městečko Eastwick (TV seriál)
2008 Maturitní sex
Skandál texaských roztleskávaček (TV film)
2007 Bravo, girls: Hurá do toho!
2005 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Zoey 101 (TV seriál)
2004 Přes noc třicítkou
2003 O.C. (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
Nikki (TV seriál)
Policejní okrsek (TV seriál)
1999 Západní křídlo (TV seriál)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

TV pořady

2015 Radio Disney Music Awards 2015 (TV pořad)
2015 American Music Awards (TV pořad)
2013 Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2012 Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Fashion Police (TV pořad)
SoapTalk (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace