foto

D.J. Cotrona

  • nar. 23.5.1980 (36 let)
    Wallingford, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Donald Joseph "D.J." Cotrona (nar. 23. mája 1980) je americký herec. Narodil sa v New Haven, v Connecticute. Jeho otec pracuje pre recyklačnú firmu a jeho matka je učiteľka. Študoval právo na Northeastern University v Bostone. No na letnej stáži v advokátskej kancelárii si uvedomil, že nemá rád prácu s právnikmi. V druhom ročníku prešiel na herectvo a počas jarných prázdnin šiel navštíviť priateľa do Los Angeles, a na univerzitu sa už nikdy nevrátil.

Po niekoľkých malých úlohách bol pripravený na rolu Ryana Atwooda v televíznom seriáli THE O.C. (2003), ale úlohu napokon získal Benjamin McKenzie. Krátko nato bol obsadený do hlavnej mužskej roly v ďalšom novom televíznom projekte – SKIN (2003), ktorý produkoval Jerry Bruckheimer. Cotrona hral postavu Adama Roama, no seriál bol pre veľmi zlé hodnotenie a kontroverzný príbeh po troch odvysielaných epizódach zrušený. Všetkých osem epizód sa potom objavilo na SOAPnet v roku 2005. Neskôr si zahral v horore VENOM (2005), v dráme LOVE IS THE DRUG (2006) a v seriáli WINDFALL (2006).

Bol obsadený aj do úlohy Supermana v pripravovanom filme štúdia Warner Bros. JUSTICE LEAGUE: MORTAL, ale pre štrajk scenáristov a ďalšie produkčné problémy bol film zrušený. V roku 2010 sme ho mohli vidieť vo filme DEAR JOHN a v televíznej sérii DETROIT 1-8-7, a v roku 2012 v očakávanom akčnom veľkofilme G.I. JOE: RETALIATION, kde hrajú aj hviezdy ako DWAYNE "THE ROCK" JOHNSON, BRUCE WILLIS, CHANNING TATUM a ADRIANNE PALICKI.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands: War Within the Cartel
2013 G.I. Joe 2: Odveta
2010 Milý Johne
2006 Love Is the Drug
2005 Venom
2004 Hollywood Division (TV film)

TV seriály

2016 Od soumraku do úsvitu (TV seriál)
Dark Side of the Sun (S03E10)
Matanzas (S03E09)
Rio Sangre (S03E08)
další epizody (10)
2015 Od soumraku do úsvitu (TV seriál)
Santa Sangre (S02E10)
There Will Be Blood (S02E09)
The Last Temptation of Richard Gecko (S02E08)
další epizody (10)
2014 Od soumraku do úsvitu (TV seriál)
The Take (S01E10)
Boxman (S01E09)
La Conquista (S01E08)
další epizody (10)
2010 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
2006 Windfall (TV seriál)
2003 Skin (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)

TV pořady

2004 101 Most Unforgettable SNL Moments (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace