foto

D.J. Cotrona

  • nar. 23.5.1980 (36 let)
    Wallingford, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Donald Joseph "D.J." Cotrona (nar. 23. mája 1980) je americký herec. Narodil sa v New Haven, v Connecticute. Jeho otec pracuje pre recyklačnú firmu a jeho matka je učiteľka. Študoval právo na Northeastern University v Bostone. No na letnej stáži v advokátskej kancelárii si uvedomil, že nemá rád prácu s právnikmi. V druhom ročníku prešiel na herectvo a počas jarných prázdnin šiel navštíviť priateľa do Los Angeles, a na univerzitu sa už nikdy nevrátil.

Po niekoľkých malých úlohách bol pripravený na rolu Ryana Atwooda v televíznom seriáli THE O.C. (2003), ale úlohu napokon získal Benjamin McKenzie. Krátko nato bol obsadený do hlavnej mužskej roly v ďalšom novom televíznom projekte – SKIN (2003), ktorý produkoval Jerry Bruckheimer. Cotrona hral postavu Adama Roama, no seriál bol pre veľmi zlé hodnotenie a kontroverzný príbeh po troch odvysielaných epizódach zrušený. Všetkých osem epizód sa potom objavilo na SOAPnet v roku 2005. Neskôr si zahral v horore VENOM (2005), v dráme LOVE IS THE DRUG (2006) a v seriáli WINDFALL (2006).

Bol obsadený aj do úlohy Supermana v pripravovanom filme štúdia Warner Bros. JUSTICE LEAGUE: MORTAL, ale pre štrajk scenáristov a ďalšie produkčné problémy bol film zrušený. V roku 2010 sme ho mohli vidieť vo filme DEAR JOHN a v televíznej sérii DETROIT 1-8-7, a v roku 2012 v očakávanom akčnom veľkofilme G.I. JOE: RETALIATION, kde hrajú aj hviezdy ako DWAYNE "THE ROCK" JOHNSON, BRUCE WILLIS, CHANNING TATUM a ADRIANNE PALICKI.

Herecká filmografie

2014 Od soumraku do úsvitu (TV seriál)
2013 G.I. Joe 2: Odveta
2010 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
Milý Johne
2006 Love Is the Drug
Windfall (TV seriál)
2005 Venom
2004 Hollywood Division (TV film)
2003 Skin (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)

TV pořady

2004 101 Most Unforgettable SNL Moments (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace