foto

Jan Bendig

  • nar. 14.2.1994 (22 let)
    Hradec Králové, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jan Bendig se narodil 14. února 1994 v Hradci Králové, kde bydlí i v současné době. Má tři sourozence. V letech 2006 až 2009 žil s rodinou v Liverpoolu ve Velké Británii, kde vystupoval jako zpěvák s hudební skupinou svého otce „Gypsy Brothers“. V roce 2008 se zde zúčastnil pěvecké soutěže mladých talentů Academy Idol, kterou také vyhrál.

V roce 2009 se Honza přihlásil do pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar televizí Nova a Markíza, kde zaujal nejen svým talentem, ale i přirozeným a bezprostředním projevem. Díky velice vyzrálým pěveckým výkonům, které oceňovali hudební odborníci, hudebníci i diváci, postoupil až do sedmého finálového kola a umístil se tak na čtvrtém místě. Po ukončení účasti v soutěži se začal věnovat své sólové hudební kariéře, kdy pořádá koncerty, vystupuje jako účinkující zpěvák na významných společenských akcích, např. vyhlašování cen ANNO, Česká Miss, Muž roku, Hvězdy nad Zlínem a na benefičních a charitativních koncertech, např. „Help Haiti“, „Pomože celé Slovensko“, Benefiční koncert „Srdeční záležitosti“ apod.

V současné době navštěvuje první ročník Mezinárodní konzervatoře v Praze, kde studuje obor Hudebně dramatické umění. Pokud jde o Honzovy hudební aktivity, dokončuje právě své první sólové album. Na novém repertoáru se autorsky podílela i slovenská zpěvačka Jana Kirschner, která Honzovi složila píseň „Buď navždy mou“. Dále nahrál spolu s Ewou Farnou titulní píseň „Stejný cíl mám dál“ a videoklip k české verzi hudebního filmu „Camp rock 2“ (2010) z produkce Disney studia. Tento duet obsazuje přední příčky tuzemských hitparád. Zároveň v roce 2011 Jan Bendig ztvárnil roli kuchaře Ondřeje ve filmu P. Šíchy a T. Magnuska ŠKOLNÍ VÝLET a filmovou roli mladičkého výtržníka Tomana v akčním dramatu BASTARDI II. T. Magnuska, v režii Jana Lengyela.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

2014 Bastardi (TV seriál)
2012 Školní výlet
2011 Bastardi 2

Dokumentární

2010 Hana Zagorová v Lucerně (koncert)

TV pořady

2014 Konfrontace Petra Fischera (TV pořad)
2013 Živě z PALLADIA (TV pořad)
2012 Tajemství Karla Svobody (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Legendy popu (TV pořad)
Let‘s Silvester 2011 (TV pořad)
To byl náš hit (TV pořad)
2010 Adela show (TV pořad)
Česká miss (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2010 (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2009 Česko - Slovenská SuperStar (TV pořad)
Slávik 2009 (TV pořad)
2008 Bravo tv (TV pořad)
Limuzína (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2005 Inbox (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2002 Teleráno (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Jan Bendig: Mám tě rád (hudební videoklip)
New Element - Svědomí (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace