foto

Ivan Ostrochovský

  • nar. 1972
    Žilina, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ivan Ostrochovský (1972, Žilina) je absolvent katedry audiovizuálních studií a dokumentární tvorby na Vysoké škole múzických umění (VŠMU) v Bratislavě. Mezi jeho dokumenty patří Menšie zlo (2004) či Ilja (2009). Podílel se také na dokumentárním filmu Sametoví teroristé (2013), který byl uveden na MFF Karlovy Vary, kde získal cenu FEDEORA. Na festivalu Berlinale pak vyhrál čtenářskou cenu deníku Tagesspiegel. Ostrochovský se jako koproducent podílel i na snímcích Nesvatbov (2010, r. Erika Hníková) a Až do mesta Aš (2010, r. Iveta Grófová). Koza je jeho dramatická celovečerní prvotina.

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

2015 Koza

Dokumentární

2015 Garda
2013 Sametoví teroristé
2012 Cesta do stredu sveta
2011 Celuloid country (TV seriál)
2009 Ilja
2006 ULI BIAHO (TV film)
2004 Menšie zlo... (TV film)

Scenáristická filmografie

2015 Koza

Dokumentární

2015 Garda
Sezóna za vodou (TV seriál)
2013 Sametoví teroristé

Producentská filmografie

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2015 Garda

Herecká filmografie

TV pořady

2016 Slnko v sieti 2016 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace