foto

Robyn Lively

  • nar. 7.2.1972 (45 let)
    Powder Springs, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robyn Elaine Lively, narodená 7. februára 1972, je americká herečka, ktorej známejšia sestra Blake Lively bola ešte v plienkach, keď sa preslávila úlohou vo filme Mladá čarodejnica. Známa je tiež z televíznych seriálov Doogie Howser, M.D., Twin Peaks, Savannah a Božská mrcha.

Narodila sa v Powder Springs (štát Georgia) do hereckej rodiny. Jej mama, nevlastný otec a všetci štyria súrodenci pôsobia alebo pôsobili v zábavnom priemysle. Je dcérou talentovej manažérky Elaine Lively (rodená McAlpin) a Elaininho prvého manžela Ronnieho Lively (Ronald Otis Lively). Jej súrodenci sú sestra Lori a brat Jason a jej nevlastní súrodenci sú Blake a Eric.

Lively začala svoju kariéru ako detská herečka. Vo veku šiestich rokov debutovala v televíznom filme Summer of My German Soldier (1978). V priebehu 80. rokov sa objavila v niekoľkých televíznych sitcomoch, vrátane Silver Spoons a Punky Brewster. Zahrala si tiež vo filmoch Trénerka, Karate Kid 3 a Not Quite Human.

Po obsadení Robyn do roly Jessicy Andrews v tretej časti Karate Kid stáli producenti pred problémom, pretože herečka mala len 17 rokov a jej partner Ralph Macchio mal v tom čase 27 rokov (hoci jeho postava vo filme mala 18). Keďže bola maloletá, scéna s vášnivým bozkom bola medzi hlavnými protagonistami upravená tak, že sa medzi nimi rozvinulo iba blízke priateľstvo.

Keď mala 19 rokov, nominovali ju na cenu Emmy za výkon neistej tínedžerky vo filme Less Than Perfect Daughter spoločnosti ABC z roku 1991. V 90. rokoch sa pravidelne objavovala v seriáloch v Twin Peaks, Doogie Howser, M.D. a Chicago Hope. V roku 1996 sa predstavila ako Lane McKenzie, jedna z troch hlavných postáv v krátkotrvajúcej dráme Savannah.

Ako zvláštna agentka NCIS, Vivian Blackadder, sa objavila v roku 2003 v seriáli JAG, konkrétne v epizódach „Ľadová kráľovná“ a „Keď sa topia ľady“ (backdoor pilot pre NCIS). Spočiatku bola členkou tímu zvláštneho agenta Gibbsa, no nikdy sa neobjavila v spin-off sérii vzhľadom k tomu, že debut agentky Blackadderovej vyvolal negatívnu reakciu na jej postavu a preto bola zo seriálu vynechaná.

V roku 2008 sa objavila po boku Holly Hunter v seriáli Božská mrcha a tiež si zahrala v Odloženom prípade. O dva roky neskôr sa objavila v seriáli Agentúra Jasno, v epizóde „Dual Spires“. V televíznom seriáli štúdia Amazon, Gortimer Gibbon's Life on Normal Street, hrá matku hlavného hrdinu.

V osobnom živote mala niekoľko nápadníkov, medzi inými aj Jasona Priestleyho či Neila Patricka Harrisa. Vzala si však kolegu, Barta Johnsona, za ktorého sa vydala v roku 1999 a s ktorým má tri deti. Neskôr sa s ním rozviedla.

Anomiska

Herecká filmografie

2017 Small Town Crime
2016 One Heart
2015 Joining the Race
Periphery
2014 Gortimer Gibbon's Life on Normal Street (TV seriál)
Chasing Ghosts
Ouija
2013 Brother's Keeper
Longmire (TV seriál)
A Good Death Is Hard to Find (S02E12)
Ten: Vain, The
The Wrong Woman (TV film)
2012 Vražedná posedlost
2011 Sironia
Who Is Simon Miller? (TV film)
2010 Letters to God
Memphis Beat (TV seriál)
2008 Mladý Indiana Jones: Nový vítr
Vražda.com
2007 Johnny Kapahala: Zpátky na prkně (TV film)
Křehká nahota
7-10 split
2006 Simon říká
2003 Odložené případy (TV seriál)
2002 Další krásná tvář (TV film)
2000 Santa kdo? (TV film)
1999 Akta X (TV seriál)
Field Trip (S06E21)
Mladý Indiana Jones: Prázdninové dobrodružství
Sam Churchill: Search for a Homeless Man (TV film)
1997 George & Leo (TV seriál)
1996 Mladý Indiana Jones: Putování s otcem
Savannah (TV seriál)
1995 Sni svůj krátký sen 2
1993 Against the Grain (TV seriál)
Precious Victims (TV film)
1992 Freshman Dorm (TV seriál)
Mladý Indiana Jones (TV seriál)
Srdce v plamenech (TV film)
1991 Hlas srdce (TV film)
Less Than Perfect Daughter, The (TV film)
1990 Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Teen Angel Returns (TV film)
1989 Doogie Howser, M.D. (TV seriál)
Karate Kid 3
Mladá čarodějnice
Not Quite Human II (TV film)
1988 Buckeye & Blue
1987 Not Quite Human (TV film)
1986 Fuzz Bucket (TV film)
Ta nejlepší léta
Trenérka
1985 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
1983 Boone (TV seriál)
1978 Summer of My German Soldier (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace