foto

Kim Coates

  • nar. 21.2.1958 (58 let)
    Saskatoon, Saskatchewan, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kim Coates měl výjimečně úspěšný vstup do kanadského televizního a filmového průmyslu. Také za hranicemi své rodné země se dokázal prosadit do významných rolí v několika filmech, za které pravidelně sklízel chválu a převážně i velmi dobrou kritiku.

Kim si zahrál ve více jak 40 filmech. Mezi nejznámější patří Bayův OSTROV (2005) a PEARL HARBOR (2001), dále si zahrál třeba po boku Bruce Willise ve filmu RUKOJMÍ (2005), v remakeu PŘEPADENÍ 13. OKRSKU (2005), v KRAJINĚ STŘELCŮ (2003) pod režijním dohledem Kevina Costnera nebo v oscarovém filmu Ridleyho Scotta – ČERNÝ JESTŘÁB SESTŘELEN (2001). Kim skvěle zvládl přechod mezi divadlem, televizní tvorbou a filmem. Svůj talent také využil na Broadwayi a to například v portrétu Stanleyho Kowalskiho, ve hře "A Streetcar Named Desire" a v hlavní roli ve hře Macbeth, hrané v legendárním divadle Stratford Theatre. Také ztvárnil také více jak 20 rolí v nejrůznějších televizních filmech jako byly například minisérie Hercules, Friend of the Family nebo Scream Team s Ericem Idlem. Některé role mu přinesly i nominace na ceny Gemini, a to v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli za film DEAD SILENCE (1997) a v kategorii Nejlepší výkon v epizodní roli v dramatickém seriálu za seriál Krajní meze.

Kim Coates stále dokazuje, že může být jednou z hlavních postav ve světě herectví a jednoznačně pro toto tvrzení mluví hlavně jeho mnohostrannost a přizpůsobivost svým rolím. Jeho morálně silné herectví znamená, že herec jeho kvalit nemůže být ve svých rolích stereotypní a to mu přináší ze všech stran pochvalnou kritiku. Momentálně bydlí v Los Angeles se svou ženou Dianou a se svými dětmi, Kylou a Brennou.

Jakub "becki_tu" Hašek

Herecká filmografie

2017 By Virtue Fall
Goon: Last of the Enforcers
2016 Officer Downe
Strange Weather
The Adventure Club
The Land
2015 Pirate's Passage (TV film)
2014 Mutant World
Muži v ringu
2013 Bez hranic (TV seriál)
Dobrodružství s robotem
Ferocious
2012 Resident Evil: Odveta
Rufus
Truth, The
2011 Goon
Sacrifice
2010 Blood: A Butcher's Tale
Hříšníci a svatí
Little Help, A
Resident Evil: Afterlife
2009 Prison Break: The Final Break (TV film)
2008 Hledá se hrdina
Slovo muže (TV film)
Zákon gangu (TV seriál)
45 R.P.M.
2007 Agent z vesmíru
Básník války
Dresden (TV seriál)
Late Fragment
2006 Král smutku
Silent Hill
Vlci
Výprodej
12 hodin života (TV film)
2005 Herkules (TV film)
Ostrov
Přepadení 13. okrsku
Rodinný přítel (TV film)
Rukojmí
Útěk z vězení (TV seriál)
2004 Bandido
Caught in the Headlights
Devět životů
2003 Hollywood severu
Krajina střelců
Zločinné myšlenky
2002 Hledání zbloudilé duše (TV film)
Tunel
2001 Černý jestřáb sestřelen
Pearl Harbor
Úplné odhalení
2000 Bojiště Země: Sága roku 3000
Dvojník
Let 535 (TV film)
Sekce 9 (TV seriál)
V těle vraha
1999 Total Recall 2070 (TV film)
Wonder Cabinet, The (TV film)
1998 Akce Airborne
The Last Don II (TV seriál)
1997 Married to a Stranger (TV film)
Night Man (TV seriál)
Smrtící úder
Vražedné ticho (TV film)
1996 Rukojmí nebo komplic?
V labyrintu smrti
1995 Breach of Trust
Černý lišák 3: Lidé dobří a zlí (TV film)
Krajní meze (TV film)
Mizerové
Osudné svědectví (TV film)
Vodní svět
1994 Nebezpečné manželství (TV film)
Nebezpečný klient
Pavouk a moucha (TV film)
Společenství ďábla
1993 Harmony Cats
Lady X (TV film)
Smrt před svítáním (TV film)
1992 Nevinná krev
Under Cover of Darkness
1991 Poslední skaut
Scene of the Crime (TV seriál)
1990 Americký vampír 3
1989 Cold Front
Danse du scorpion, La (TV film)
Dům hrůzy
Famiglia Buonanotte, La
Slepý strach
1988 Palais Royale
1986 Chlapec v modrém

Dokumentární

2003 Making of 'Bandido', The
2002 Essence of Combat: Making 'Black Hawk Down', The
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace