foto

Max Wright

  • nar. 2.8.1943 (72 let)
    Detroit, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

George Edward Maxwell „Max“ Wright je americký herec, známý především pro roli Willie Tannera v úspěšném sitcomu ALF.

Wright se narodil v Detroitu v Michiganu. Před účinkováním v seriálu ALF, vystupoval v různých TV seriálech jako WKRP IN CINCINNATI /1978-1982/, také byl pravidelným členem natáčecích štábů fantasy seriálu MISFITS OF SCIENCE /1985-1986/, situační komedie AFTERMASH /1983-1984/, sitcomu BUFALLO BILL /1983-1984/, a seriálu THE NORM SHOW /1999-2001/ stejně jako TV adaptaci stejnojmenného románu Stephena Kinga THE STAND /1994/. Krátce se objevil v první a druhé sérii sitcomu FRIENDS jako manažer kavárny Central Perk – Terry. V roce 1998 hrál  postavu Guentera Wendta v mini-sérii FROM THE EARTH TO THE MONN společnosti HBOa střihl si i roli Dr. Josefa Mengeleho ve filmu PLAYING FOR TIME.

Wright se také prosadil na divadelních prknech, zejména v menších regionálních divadlech po celých Spojených státech. V roce 1998 obdržel nominaci na cenu Tony Award za účinkování ve hře Antona Čechova IVANOV. Dalším zaznamenáníhodným počinem bylo ztvárnění postavy Sira Andrewa v Shakespearově hře TWELFTH NIGHT v Lincoln Centre. Byl v původní produkci ke hře Howarda Sacklera THE GREAT WHITE HOPE  v divadle The Arena Stage ve Washingtonu D.C. V roce 2007 hrál v divadle JET – Jewish Ensemble Repertory Theater.

Objevil se v divadle The Public Theater kde v roce 2010 hrál ve hrách „Winters Tale“ a „Merchant of Venice“ v rámci celosvětového projektu Shakespeare in the Park.

Od roku 1965 je ženatý se svou manželkou Lindou a mají spolu dvě děti Bena a Daisy. V roce 1995 mu byl diagnostikován zhoubný nádor lymfatické tkáně, nicméně úspěšně prošel léčbou a z nemoci se pomalu zotavuje.

V lednu 2000 byl Wright zatčen v Los Angeles za řízení v opilosti. V té době působil v seriálu The Norm Show. Dostal podmínku. V roce 2003 se dopustil Wright dalšího řízení v opilosti. Žije na Hermosa Beach v Kalifornii.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

2013 Dealin' with Idiots
2005 Back to Norm (TV film)
2002 Easter
1999 Sen noci svatojánské
Sníh padá na cedry
The Norm Show (TV seriál)
1998 Twelfth Night, or What You Will (TV film)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1997 Načasovaná smrt (TV film)
1995 Dej si pohov, kámoši 2
Mother's Gift, A (TV film)
1994 Bílá míle (TV film)
Muž stínu
Přátelé (TV seriál)
Svědectví (TV seriál)
1993 Dudley (TV seriál)
1992 Ghostwriter (TV seriál)
1988 Going to the Chapel
1987 Alfovy výjimečné Vánoce (TV film)
1986 Alf (TV seriál)
Jak chutná černá
Liberty (TV film)
Touch and Go
1985 Bulvární plátek (TV film)
Code Name: Foxfire (TV film)
Fraternity Vacation
Konrad (TV film)
Misfits of Science (TV film)
Misfits of Science (TV seriál)
1984 Země kouzel a zázraků (TV film)
1983 Buffalo Bill (TV seriál)
Podraz II
1982 Dangerous Company (TV film)
Faerie Tale Theatre (TV seriál)
1981 For Ladies Only (TV film)
Rudí
1980 Playing for Time (TV film)
Simon
1979 All That Jazz
Poslední objetí
1974 In Fashion (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace