foto

Andrew Haigh

  • nar. 7.3.1973 (43 let)
    Harrogate, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Andrew Haigh (1974, Yorkshire) strávil učednická léta jako pomocný střihač na hollywoodských velkofilmech Gladiátor (2000) či Černý jestřáb sestřelen (2001). Režijně debutoval v roce 2009 dramatem Greek Pete, zachycujícím rok života prostituta v Londýně. Průlom v jeho kariéře znamenal rok 2011 a snímek Víkend. Drama o vztahu dvou homosexuálů uspělo na festivalu v Rotterdamu i na gay a lesbických přehlídkách po celém světě, včetně karlovarského festivalu a českých Mezipater, kde získalo Cenu diváků. Londýnští filmoví kritici jej za snímek vyzdvihli jako nejvýraznější začínající talent. Jeho nejnovější film 45 let zůstává v teritoriu intimních vztahů, plných „rizika úplného emocionálního odhalení druhému člověku, obtížnosti být zcela upřímný". V současnosti je výkonným producentem seriálu Looking společnosti HBO.

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

2017 Lean on Pete
2016 Hledání (TV film)
2015 45 let
2014 Hledání (TV seriál)
2011 Víkend
2009 Greek Pete
Pět mil odsud
2005 Cahuenga Blvd
Markings
2003 Oil

Scenáristická filmografie

2017 Lean on Pete
2016 Hledání (TV film)
2015 45 let
2011 Víkend

Střihačská filmografie

2011 Víkend
2009 Greek Pete
2008 Crack Willow
2005 Cahuenga Blvd
2003 Oil

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace