foto

Aaron Tveit

  • nar. 21.10.1983 (32 let)
    Middletown, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

V New Yorku navštěvoval Middletown High School a byl pilným žákem. Jeho rodiče Stanley a Posie ho ve všem podporovali. Aaron se angažoval do různých mimoškolních aktivit od sportu (golf, fotbal, basketbal), zpěvu až po drama. Po maturitě se zapsal na Ithaca College, ale stále nebyl pevně rozhodnut, čemu by se měl plně věnovat. Po neúspěšném konkurzu byl obsazen do muzikálu Hairspray. Objevil se v divadle Broadway v hudební adaptaci Chyť mě, když to dokážeš v roli Franka Abagnala Jr.

Během divadelních vystoupení hostuje v seriálech OŠKLIVÁ BETTY a ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI. Ve festivalovém filmu HOWL hraje po boku Jamese Franco, který ztvárnil roli kontroverzního básníka Allena Ginsberga (Kvílení). Aaron byl obsazen do role Petera Orlovského. V prosinci 2012 byl Aaron Tveit obsazen jako Enjolras v BÍDNÍCÍCH.

Alice "Asmodin" Pajerová

Herecká filmografie

2016 BrainDead (TV seriál)
Pomáda: Živě (TV film)
They Might Be Kennedys
Undrafted
2015 Big Sky
Stereotypically You
2013 Graceland (TV seriál)
2012 Bídníci
Expresní zásilka
2011 Girl Walks Into a Bar
Tělo jako důkaz (TV seriál)
2010 Kvílení
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
2008 Město duchů
2007 Super drbna (TV seriál)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace