foto

Jiří Kohout

  • nar. 8.8.1977 (39 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Šéfe, musel jsem ho zadržet. Tvrdí, že veze džem, v papírech má napsáno jam, ale auto má plný marmelády."

Jiří Jogurt Kohout, český divadelní a filmový herec, se narodil 8. srpna 1977 v Praze. Vystudoval herectví na Vysoké odborné škole herecké v Praze. Prošel divadly Skelet, Na Fidlovačce, Minaret, U hasičů či např. divadlem v Příbrami. Zahrál si třeba Puka ve Snu noci svatojánské, Aladina v Aladinově kouzelné lampě, Kaje ve Sněhové královně, Benvolia v muzikálu Romeo a Julie či Zelenku ve Filosofské historii. Objevil se také v mnoha filmech jako např. VYHNÁNÍ Z RÁJE (2001), MILENCI A VRAZI (2004) nebo ČERTOVA NEVĚSTA (2011). Do většího povědomí diváků se zapsal rolí policisty Richarda v trilogii založené na českých anekdotách KAMEŇÁK 1, 2, 3. Spolupracoval na natáčení pohádky NEJKRÁSNĚJŠÍ HÁDANKA (2008), účinkoval v seriálech ULICE a REDAKCE. V současné době hraje v divadle Kalich, věnuje se též dabingu a moderování.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

2013 Hořící keř
2012 Red Tails
2011 Čertova nevěsta
Rekvalifikace
2010 Doktor od jezera hrochů
2009 Bez předsudků (TV film)
2005 Kameňák 3
2004 Kameňák 2
Milenci a vrazi
Redakce (TV seriál)
2003 Kameňák
2001 Vyhnání z ráje
2000 Vzteklý cestující (studentský film)
1998 Ohrada snů (TV film)

Dokumentární

2014 Je nám spolu dobře

TV pořady

2013 Artefakta (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace